• Zwaluwen Vrouwen 1 speelt het scorebord uit

  16 nov 2021
 • Door Lianne Veen

  Zwaluwen vrouwen 1 speelde de dag van de persconferentie een uitwedstrijd bij Nita. Gelegen in Nieuwer ter aa, met ruim 748 inwoners. Door de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet een nieuw pakket van maatregelen aan. Gelukkig voor Zwaluwen gingen ze niet per direct in en kon het sportpark van Nita nog vollopen met enthousiast publiek. Uiteraard netjes gescand op de QR code.

  De wedstrijd begon weer met een ouderwets potje onderhandelen over de regels. Dit keer werd er niet ingetrapt, maar traditioneel ingegooid. De wedstrijd begon fanatiek van beide zijde. Ondanks de nummer 5-notering van Nita, was Zwaluwen onder de indruk van het compacte spel. Met name de keeper van Nita was erg sterk en het was voor Zwaluwen dan ook lastig scoren. Uiteindelijk, na een minuut of 10. was het Lieve die zorgde voor de bevrijdende openingstreffer. Daarna volgde prachtige doelpunten van Roos en Emily, respectievelijk in de kruising en onder kant lat. Roos was daarna wel weer meteen een afgeleid. Bij een wissel met Silvia vergat Roos te kijken of het juiste moment daar was en verliet al kletsend het veld, wat bijna nog resulteerde in een tegendoelpunt. Uiteindelijk werd er gerust met een 0-6 op het scorebord.

  Overrompelende professionaliteit

  Zwaluwen werd overrompeld door de professionaliteit van Nita. Dit keer geen rust in de kou op het veld, nee een heerlijk bakje thee in de kleedkamer was het geval. Maar liefst 15 minuten (25 procent van de reguliere speeltijd) werd er uitgetrokken om het strijdplan van beide teams aan te scherpen. Voor Zwaluwen werd het volgende doel gesteld “Het scorebord uitspelen”. De oplettende kijker had namelijk ontdekt dat het scorebord maar uit 1 cijfer bestond, bij een uitslag met dubbele cijfers zou het scorebord dat hoogstwaarschijnlijk niet kunnen verwerken.

  Ook nu trof Zwaluwen weer een sterk verdedigend Nita aan. Echter was onze spits Jennifer extra gebrand om doelpunten te maken voor haar eigen meegebrachte fans. Uiteindelijk ging het weer lopen bij Zwaluwen en werd er uitgelopen tot een 0-13 met doelpunten van Jennifer, Silvia, Lieve en Emily. De mooiste kwam op naam van Pia. Wederom een koppelgoal uit het boekje. De strakke corner van Silvia werd keihard op de slof genomen door Pia, keeper kansloos.

  Bijna liep zwaluwen nog tegen een tegendoelpunt aan. Nita brak uit en was onderweg naar onze doelvrouw, Jenny. Echter, onze jongste van het veld, Pia, kwam als jonge hinde aan gesprint om dit te voorkomen. Bleek achteraf niet nodig want Jenny redde uitstekend. Pia zette Zwaluwen nog wel even op scherp door de achterhoede ferm toe te spreken dat “het achterin toch echt dicht gehouden moet worden!”.

  Geen misstap

  Al met al weer een mooie overwinning voor Zwaluwen met een nette eindstand van 0-13. Al kon het scorebord dit inderdaad niet verwerken; doel van de rust behaald. Toch weer een belangrijke overwinning want met nog maar 7 teams in de competitie, mag er geen misstap begaan worden door Zwaluwen.

  De overwinning werd uitgebreid gevierd, samen met de tegenstander, in de kantine van Nita. De microfoons werden aangesloten en de ene karaokekraker na de andere werd afgespeeld. De frituur werd aangezet en Mars zorgde voor heerlijke bittergarnituurtje. Die had zij wel verdiend na zo’n wedstrijd. Nog niet eerder dit seizoen had Mars zoveel speelminuten gemaakt. De derde helft eindigde in een spannend gelijkspel.

  Volgende week een echte kraker op het programma. Loosdrecht de nummer 2 komt naar sportpark Zwaluwen. Helaas zonder publiek dit keer. Er word nog uitgezocht of het uitgezonden wordt op de NOS.