• Zwaluwen vr1 niet meer in te halen

  23 apr 2022
 • Vrijdag stond de kraker tegen de nummer 2 op het programma. Stadsgenoot Odin doet het ook uitstekend in deze competitie. Met nog maar één wedstrijd verloren, namelijk tegen Zwaluwen in de eerste helft van het seizoen, stond Odin maar 3 punten achter Zwaluwen.

  Deze wedstrijd moest dus gewonnen worden. En dat was voelbaar. Bij zowel Zwaluwen als Odin. Aan beide zijde werd een serieuze warming up af gedraaid en werden de teams opgepept. Klaar voor de weg naar het kampioenschap.

  Ondanks aandringen van Zwaluwen, was het lastig scoren. De keeper van Odin pareerden een aantal mooie inzetten. Toen Jennifer dan ook de 1-0 maakte leek er een last van Zwaluwen schouders af te vallen. Niks bleek minder waar, binnen no time was het 1-1. Dit was de ruststand. Nooit eerder in de geschiedenis ging Zwaluwen VR 1 met een gelijkspel de rust in.

  Ondanks het enorme aantal doelpunten verschil op de ranglijst, kon het verlies van deze partij zomaar eens de platte kar onder uit trappen. Dat liet Zwaluwen natuurlijk niet gebeuren. Met een nieuw strijdplan, waarin Lieve onder andere minimaal op 80% moest spelen, trad Zwaluwen aan voor de 2e helft.

  Het plan was om vooral door het midden te combineren. Dat pakte meteen goed uit.  Met een set aan 1-2tjes tussen Jennifer en Pia, schoot Pia de verlossende 2-1 binnen. Al snel volgde de 3-1. Zwaluwen begon weer wat nonchalanter te worden en zat al met hun hoofd aan een pitcher bier. Het zag er niet goed uit. De 3-2 werd binnen gewerkt.

  De spanning bij beide teams liep weer op. Er werden gekke capriolen uit gehaald. Silvia maakte per ongeluk een sliding, een doelpunt van Roos werd door de uitstekende fluitende van Latum afgekeurd en de keeper van Odin pakte de bal in de handen veel te ver uit haar goal. Het was Zwaluwen die haar hoofd toch koel hield. Met doelpunten van Jennifer en Silvia werd de einduitslag op 5-2 gezet. Een zakelijk overwinning wat leidde tot een klein vreugde feestje.

  In de kantine dansten de muizen op tafel en werd de filosofische basis gelegd voor de rest van de competitie. De sterren moeten ons wel heel ongunstig staan, wil dit nog mis gaan. Met nog twee wedstrijden resterend en nu al een doelpunten verschil met de nummer 2 van +123 ten opzichte van +49, lijkt het kampioenschap een formaliteit.

  RTV Utrecht kan worden gebeld, de platte kar besteld. Volgende week wordt de (bitterballen)schaal in de lucht gehouden in Loosdrecht. Loosdrecht heeft er ook al rekening mee gehouden. Na de wedstrijd staat de feesttent klaar in het dorp. Op naar volgende week!