• Zwaluwen pakt eerste 7x7 kampioenschap

  2 mei 2022
 • Toen in september 2021 de eerste pot in deze competitie werd gespeeld kon het Zwaluwen vrouwen 1 zevental er alleen nog maar van dromen: een kampioenschap en een feesttent met een kolkende mensenmassa om het mee te vieren. Nu, 11 wedstrijden en 139 goals later weten we dat de deze droom geen bedrog was. Het eerste kampioenschap voor een 7x7 vrouwen team in de clubhistorie van Zwaluwen kwam er. En die feesttent ook.

  Na de zwaarbevochten overwinning op Odin vorige week was de wedstrijd tegen Loosdrecht eigenlijk een formaliteit. Maar we weten allemaal dat er gekke dingen kunnen gebeuren als er om de titel gespeeld wordt dus de schaal was nog niet gegraveerd en er werd een serieuze warming up gedraaid op het veld van Loosdrecht. Met welgeteld 5 supporters, 3 man op de bank, 1 kruisbandloze waterdrager en een echt spandoek werd er afgetrapt.

  Zwaluwen begon minder florissant en energiek dan voorgaande wedstrijden. Het zou wedstrijdspanning kunnen zijn geweest maar deze razende reporter vermoedt dat een deel van het zevental al in gedachte op de platte kar stond. Mede daardoor duurde het toch wel tien minuten voor de eerste goal viel. Er stond een uitstekend keepende doelvrouw bij Loosdrecht in de goal maar ook zij kon niet voorkomen dat het na de bevrijdende openingstreffer wat makkelijk begon te lopen bij Zwaluwen. Met een verdiende 5-0 voorsprong werd er gerust met denkbeeldig bakkie thee.

  De tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd en door nog 4 soms curieuze doelpunten werd de voorsprong uitgebouwd naar 9-0. Loosdrecht probeerde nog wel wat maar toen Anneloes de spits kwam versterken wisten ze eigenlijk niet meer waar het te zoeken. Het is volledig aan de sportiviteit van deze gelegenheidsspits te danken dat het ‘10-10-10’ roepende publiek niet z’n zin kreeg.

  Iets voor de zestigste minuut hield de strak fluitende scheids in een even zo strak pakje het voor gezien en met zijn fluitsignaal werd het kampioenschap een feit. Terwijl de klanken van ‘we are the champions’ over het veld galmde, stormde het publiek het veld op. Er was bier, er waren bloemen, er werd geknuffeld en gejuicht. Een seizoen lang gestreden met bloed, zweet en tranen en het meer dan verdiende kampioenschap was binnen.
  Loosdrecht was zo sportief geweest om een heuse feesttent te faciliteren en het hele dorp uit te nodigen op ons feestje. En zoals je dan hoort te schrijven: het bleef nog lang onrustig…

  Voordat we dit laatste verslag van het seizoen afsluiten nog een paar statistieken voor de plakboeken:

  ⁃ 11 wedstrijden, 33 punten
  ⁃ 139 goals voor, 7 tegen
  ⁃ 14 officiële tikkie-takkie goals
  ⁃ 16 supporters (ja, in totaal)
  ⁃ 37 jaar leeftijdsverschil tussen de jongste en oudste speelster
  ⁃ 326 bitterballen en kaashapjes
  ⁃ 64 kannetjes pils
  ⁃ Oneindig veel plezier (onbetaalbaar…)

  De KNVB moet nog bedenken of er daadwerkelijk ook een promotie in het vat zit maar we’ll be back! We willen graag de club bedanken voor alle support en betrokkenheid en wie weet tot volgend jaar!