• Zwaluwen Heren 1 kampioen vierde klasse

  • Zwaluwen Utrecht 1911 keert na een jaar afwezigheid weer terug in de derde klasse. In het hol van de leeuw won de ploeg van Ronald Cornet met 0-1 van Vriendenschaar. 


    "Kampioen worden op terrein van de concurrent is wel heel lekker", was de conclusie van de oefenmeester. Zwaluwen won verdiend; nummer twee Vriendenschaar kon nauwelijks iets creëren tegen de kersvers kampioen. Dus werd Cornet na het laatste fluitsignaal doordrenkt met twee flessen champagne en een lading water. "Maar ik ben niet gek hè. Ik heb natuurlijk droge kleding bij me", vertelde Cornet met een lach.

  • Voor doelman Abdullah Diallo is het een extra bijzonder moment. Hij maakte zijn eerste kampioenschap in Nederland mee. De 24-jarige keeper vluchtte drie jaar geleden uit Guinee vanwege de politieke situatie en kwam via Limburg in Utrecht terecht voor zijn asielprocedure. 

    "Ik zat daar een maand en had bijna niets te doen. Toen keek ik op Google Maps wat de dichtstbijzijnde voetbalclub was, om eens te kijken of ik daar kon meetrainen. Dat werd Zwaluwen", legt de keeper in het Engels uit. Hij sloot van het begin van 2023 bij de selectie aan. Na één keer meetrainen wisten ze bij Zwaluwen wel voldoende: Diallo moest bij de selectie komen. 

     

    Meer lezen? https://www.ad.nl/regiosport-utrecht/kampioen-zwaluwen-utrecht-keert-met-gevluchte-doelman-abdullah-diallo-terug-naar-derde-klasse~adb29ae4/