• Zo werd Merlijn kampioen lotenverkopen bij de Grote Clubactie! Doe jij het hem dit jaar na?

  15 sep 2021
 • Vanaf zaterdag 18 september aanstaande is het zover! Dat is de landelijke startdatum van de Grote Clubactie om geld in te zamelen voor (sport)verenigingen. Ook de voetbalafdeling van Zwaluwen Utrecht 1911 doet hier traditiegetrouw elk najaar aan mee. Om onze clubleden goed voorbereid op pad te laten gaan, spraken we Merlijn Bogers (JO11-2). Hij verkocht in 2020 de meeste loten van de hele club. In totaal werd € 1.709,50 opgehaald, waarvan een groot deel dankzij de inspanningen van Merlijn. Zijn hele verkoopboekje was vorig jaar zelfs schoon op!

  Daarom vroegen we deze salestijger op voetbalschoenen naar zijn allerbeste verkooptips.

  Merlijn begon vanaf dag één supergemotiveerd. 'Mijn persoonlijke doel was meteen om alle loten uit het boekje te verkopen!' Dat is hem dus ook gelukt.

  Wat is zijn geheim?

  'Ik wilde familie en vrienden ervan overtuigen dat we iets moois met deze club willen en daarvoor nieuwe dingen nodig hebben', vertelt Merlijn. 'Ik praat dan heel blij en enthousiast! Ik vertel het verhaal dat we dromen van een nieuw veld, meer goals of ballen. Dat werkt!'

  Naast enthousiasme draait het ook om discipline, legt hij uit. 'Ik liep elke dag minstens een kwartier door mijn wijk Nieuw-Engeland. Sommige mensen uit mijn straat kochten wel vijf lootjes.'

  Ook dit jaar gaat Merlijn er weer helemaal voor. Denkt hij dat hij zichzelf kan overtreffen?

  'Ik hoop het wel!'

  Hij deelt nog een laatste tip: 'We kunnen op de club ook kratten neerzetten waar ouders en kinderen lege flessen kunnen inzamelen. Het statiegeld levert vaak ook een behoorlijk bedrag op,' aldus de creatieve Merlijn. Zwaluwen waardeert de inzet van Merlijn enorm en beloont hem met kaarten voor de wedstrijd FC Utrecht-RKC en een Derbystar mini. 

  Dit jaar zijn er ook meer mogelijkheden voor online verkoop. Je kunt een persoonlijke verkooppagina aanmaken, zowel voor de club als de leden. De verkooplink is makkelijk te delen via social media en WhatsApp. Nieuw is de optie voor het verdienen van badges, je eigen lotenmeter bekijken en meedoen met winacties. Kijk voor meer info en tips op de website van de Grote Clubactie. Na de lockdowns van het afgelopen jaar is ieders bijdrage aan de Zwaluwen extra welkom. Komende zaterdag worden de lotenboekjes uitgedeeld. 

  Veel succes allemaal met de lotenverkoop!