• Vrouwen Zwaluwen 1 op schema Platte Kar

  4 nov 2021
 • Door Lianne Veen


  Vrijdag 29 oktober stond de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. De tweede thuis wedstrijd voor dit nieuwe team tegen nummer 2 Spakenburg.

  Het voelde al vertrouwd omdat ook de zelfde scheidsrechter als de eerste thuiswedstrijd weer op het veld stond. De scheidsrechter verwachtte ditmaal een echte kraker. Het was immers nummer 2 tegen nummer 3 op de ranglijst.

  Helaas voor de scheidsrechter was het ook deze avond enkel streepjes zetten aan de linkerkant van het notitie blokje. En dat terwijl Zwaluwen niet compleet was deze avond. De topscorer geveld door een blessure, de aanvoerder positief getest op COVID en de razende reporter besloot een weekend weg te gaan. Daarentegen stonden er wel een aantal spraakmakende debutanten op het wedstrijdformulier.

  Ondanks twee ruime overwinningen, voelde deze wedstrijd toch wel als een belangrijke hobbel richting het einddoel: de platte kar. Dit belang was niet bij iedereen duidelijk. Emily en Roos moesten 2 minuten voor tijd nog uit de kleedkamer gehaald worden en mevrouw Bavel had in plaats van een voetbalbroekje een tennisrokje aangedaan.

  Zwaluwen begon ondanks de rommelige voorbereiding scherp aan de wedstrijd.
  Met mooi verzorgd voetbal en flitsende aanvallen stond het de eerste helft toch al snel “iets” tegen 0. Gelegenheidskeepster Jenny hield haar doel schoon en bewaarde de rust achterin. Ook de tweede helft werd er hard aan het doelsaldo gewerkt. Met mooie combinaties heeft bijna iedereen een doelpunt op zijn naam kunnen zetten. Helaas kon de debutant er niet 1 bij in punteren. Dat terwijl haar grootste fans langs de lijn stonden. Met echte team werk, tikkie takkie voetbal, werd de eindstand 14-0.

  De trainer van de tegenstander was onder de indruk van Zwaluwen en had dit niveau in zijn 15-jaar loopbaan niet eerder gezien.

  Deze week staat hekkensluiter Montfoort op het programma. Belangrijk om deze winnende lijn te behouden en onze koppositie te verstevigen.