• Vrouwen 1 speelt voor het eerst 7x7 (en wint met overtuigende cijfers)

  9 okt 2021
 • Ken je dat gevoel dat je iets hebt gevonden waarvan je niet wist dat je het miste? Dat was precies het gevoel dat de spelers, de club en zelfs een sporadische fan ervaarde toen op vrijdag 8 oktober de allereerste pot 7x7 door Zwaluwen Vrouwen 1 werd gespeeld. Een compleet nieuw team, overgekomen vanuit verschillende clubs in de regio en ze kwamen maar voor 1 ding. De winst en aan het einde van het seizoen de titel en een platte kar. Ofzoiets.

  De competitie werd afgetrapt tegen het voor het team totaal onbekende AFC Nautilus Vr 1. Het weer was goed, de shirts gestreken door aanvoerder Silvia, de warming up zag er gelikt uit en het kon dus ook bijna niet mis gaan. En dat ging het ook niet. Verre van zelfs.

  Na een wat onwennig begin op het strak gemaaide kunstgrasveld werd al snel duidelijk dat het team best een leuk potje op de mat kon leggen. Nautilus leverde verzorgd voetbal af, met name in de opbouw. Het was echter niet opgewassen tegen het bij vlagen makkelijk combinerende en vooral scorende Zwaluwen. De score werd geopend door Jennifer en al vrij snel liep het op naar een 8-0 in de rust. Na nogmaals 30 minuten in de tweede helft stond er een uiteindelijke uitslag van 18-0 op het scorebord.

  Het was te danken aan de uitstekende keeper van Nautilus (en Pia d'r liefde voor de doelpaal) dat de eindstand niet nog hoger uitviel. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Anneloes na een perfecte assist van Silvia. En ook Jessica verdient nog een eervolle vermelding voor toch wel een doelpuntje of 5.


  Al met al een mooie start van het seizoen voor dit spiksplinternieuwe team. Na afloop werd er nog lang nagepraat onder het genot van een biertje en een ietwat donker bitterballetje. Op naar volgende week! Odin uit, altijd lastig…