• De KNVB zet zich in voor een (veilige) omgeving waarin spelers en speelsters met plezier steeds beter leren voetballen. Daarnaast willen we het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk spelen. Vernieuwde spelregels dragen daaraan bij. Deze gelden voor de O13 en de O14.

   

   

  Wat zijn deze spelregels precies?

  1. Zelfpass
   Wordt er een vrije schop toegekend? Dan hoef je de bal niet naar een andere speler over te spelen. Je mag de bal stilleggen en zelf dribbelen.
  2. Intrap/ indribbelen
   De intrap/ indribbelen is een vervanging van de traditionele inworp. Als de bal over de zijlijn gaat, gooien we deze niet meer in. Je mag intrappen naar een medespeler of zelf indribbelen met de bal. Ook bij een hoekschop, doelschop of aftrap mag je indribbelen in plaats van trappen.
  3. Tijdstraf
   Als de scheidsrechter je een gele kaart geeft, moet je 5 minuten het veld uit. Bij een tweede gele kaart of directe rode kaart mag je helemaal niet meer meespelen deze wedstrijd. Wel mag er een wisselspeler het veld in, maar pas na 5 of 10 minuten.
  4. Vliegend wisselen
   Als je gaat wisselen met een teamgenoot wordt het spel niet meer stilgelegd door de scheidsrechter. Het spel gaat gewoon door terwijl spelers het veld uit- en ingaan bij de middenlijn aan de kant van de dug-out. Later mag hij of zij ook weer terug in het veld komen.

  Liever een uitlegvideo kijken? Dat kan! In deze video worden de vernieuwde spelregels makkelijk uitgelegd: Video KNVB spelregels