• Tweede zege Zwaluwen Vrijdagavond Vrouwen 1

  18 okt 2021
 • Zo vroeg in het seizoen en dan al meteen een echte kraker op het programma. Odin vrouwen 1 uit, een ploeg die net als Zwaluwen pas 1 wedstrijd in de benen had en met een 14-0 overwinning ook al flink aan het doelsaldo had gewerkt.
  Gezonde wedstrijdspanning dus bij de vrouwen van Zwaluwen. Er moest gewonnen worden als ze de platte kar in zicht wilden houden.
  Met 4 wissels en twee keer zoveel supporters als vorige week moest het dan maar gaan gebeuren. Onder een heldere halve maan maakten Roos en Carmen hun debuut in dit zevental. En hoe. Roos kwam na 5 minuten in het veld en ramde bij haar eerste balcontact de bal in het kleine goaltje. Na deze bevrijdende 1-0 ging het lopen. Achtereenvolgende legde Jennifer, Pia en Lianne de bal in het netje. Pia, duidelijk verlost van de ‘last van het niet scoren’ maakte daarna met haar hoofd een goal uit het boekje op voorgeven van Silvia. Een ‘kop’pel goal, zouden de deskundigen onder ons zeggen. Dus dat.
  Tussen al deze doelpunten door moest er ook nog het nodige verdedigende werk worden verricht. Want ondanks dat Zwaluwen ruim voorstond moest er achterin nog een paar keer goed aan de noodrem worden getrokken. Speciale aandacht en hulde voor het keepende werk van Anneloes, die de techniek van de uitschuifhand tot in de puntjes blijkt te beheersen. De eerste helft werd afgemaakt met een ingooitrap van Jennifer die perfect op het hoofd van Silvia viel.
  Genietend van een ontbrekend bakje thee werd er met 6-0 gerust.
  De tweede helft groef Odin zich nog iets verder in en loerde op de counter. Echter hield Anneloes ook deze helft haar goal perfect schoon. Opvallend moment werd gekenmerkt door het ontbreken van de VAR. Na een schot van Lianne die voor, op of over de lijn stuiterde liep de scheids naar de kant om te gaan kijken naar de beelden. Aan de zijlijn aangekomen bleek echter dat er geen VAR was. Dus gaf de scheids de goal maar aan Zwaluwen. Feest, 7-0.
  In de slotfase van de wedstrijd werd het nog 8-0 door een goal van Jennifer op aangeven van Silvia en 9-0 door Silvia zelf. Deze laatste durfde nog te beweren dat het eigenlijk een voorzet op Lianne was. Geeft niks, Lianne d’r tijd komt nog wel.
  Al met al een solide overwinning die met uitmuntende bitterballen werd gevierd in de uiterst gezellige kantine van Odin. Het bleef nog lang onrustig...