• Ton Versteeg, vader van ZU1911, is overleden

 • Gisteren 25 juni bereikte ons het droevige bericht dat Ton Versteeg tijdens zijn vakantie een hartinfarct heeft gekregen en is overleden.

  Ton heeft decennia lang onze vereniging in diverse rollen ondersteund. Begonnen als voetballer bij VV Utrecht ontwikkelde hij zich als veel scorende spits. Door zijn natuurlijk leiderschap was hij  jarenlang als voorzitter van VV Utrecht de gangmaker van vele feestavonden en sponsoracties en na de fusie met Zwaluwen Vooruit was hij ook als voorzitter Voetbal Zwaluwen Utrecht 1911.

  Onder leiding van Ton, als bedrijfsleider werkzaam bij het Utrechtse aannemersbedrijf Jurriens, werd in eigen beheer ons clubhuis gebouwd en op tijd en binnen budget in 2006 opgeleverd. In de jaren daarna werd Ton bij de gemeente Utrecht ook wel de ‘sportbouwmeester’ van Utrecht genoemd. Zo was hij als ‘directievoerder’ onder meer verantwoordelijk voor de bouw van de zwembaden Fletiomare en Kromme Rijn en natuurlijk is Nieuw Welgelegen en de Turnhal onder zijn toezichthoudend oog tot stand gekomen. Ook was hij verantwoordelijk voor de afbouw van het paviljoen van USV Hercules. Voor Zwaluwen Utrecht 1911 was hij later de bouwmeester voor de Tribune en kleedkamers bij het voetbal hoofdveld, de Tennisaccommodatie en het bij Hockey het Zwaluwennest.

  Met zijn ervaring sparde hij nog geregeld met OMNI en/of voetbal-bestuursleden. Hij hield ons scherp.
  Ton heeft samen met enkele andere betrokken fans "Vrienden van Zwaluwen Utrecht 1911" opgericht, waar hij voorzitter van was.
  Daarnaast haalde hij nog elke week vele kilo's oud papier op bij bedrijven ten gunste van onze club. Met de opbrengsten van het oud papier en de lidmaatschappen van "Vrienden Van" is een deel van het kunstgras op veld 3 bekostigd. Ook zijn nieuwe dugouts en de nieuwe doelen voor de kwart velden aangeschaft. Elk jaar droegen de "Vrienden Van" een groot deel van de kosten van het trainingskamp van de zondagselectie (afgelopen twee jaar naar Zuid-Spanje).

  Door al zijn verdiensten voor onze vereniging werd hij Koninklijk onderscheiden als officier in de orde van Oranje Nassau en ook werd hij na zijn afscheid als voetbal voorzitter ere-voorzitter, de hoogst haalbare onderscheiding van onze vereniging.

  Ton is 75 jaar geworden, hij had natuurlijk de 100 moeten halen!

  Het voetbalbestuur wenst familie, vrienden, kennissen heel veel sterkte met dit verlies, in het bijzonder Coby, zijn vrouw.

  Zodra er meer informatie bekend is over de uitvaart, zullen we een nieuw bericht op onze site plaatsen.

  Namens de besturen van de OMNI, de hockeyafdeling en de voetbalafdeling van Zwaluwen Utrecht 1911,

  Ton Wesseling
  Voorzitter Voetbal Zwaluwen Utrecht 1911