• Graag willen we dat iedereen zich prettig voelt bij Zwaluwen Utrecht 1911. Dat kan alleen als clubleden en vrijwilligers elkaar met respect behandelen. Meestal gaat dat natuurlijk goed en kan er met veel plezier en enthousiasme gevoetbald worden. Soms zijn er echter situaties waarbij er sprake is van ongewenst gedrag. 

  Voorbeelden hiervan zijn seksuele intimidatie, racisme en discriminatie, agressie en geweld, dopinggebruik en machtsmisbruik. Als jou zoiets overkomt, dan is je voetbalclub opeens niet meer die gezellige, leuke plek, maar wordt het een plek waar je je onveilig gaat voelen.

   

  Als dat aan de hand is, dan kun je contact zoeken met een vertrouwenscontactpersoon van Zwaluwen Utrecht 1911. Als je contact opneemt met ons, dan kunnen wij je informeren over wat je kunt doen om je probleem op te lossen. Denk aan het bespreken met een trainer, het in gesprek gaan met degene die jou op één of andere manier lastigvalt, het contact opnemen met een expert bij de KNVB of het aangifte doen bij de politie als daar aanleiding toe is. Wat de beste oplossing is, bepaal je zelf.

   

  Neem contact met ons op: 
  * als je te maken hebt met ongewenst gedrag van een ander; 
  * als je twijfelt of je getuige bent geweest van ongewenst gedrag; 
  * als je je afvraagt of je eigen gedrag voor problemen zorgt;
  * als je last hebt van gedrag van een ander. 


  Je kunt ons bereiken via onderstaand formulier 
  We zullen naar je luisteren en met je meedenken. 
  Zo nemen we samen de verantwoordelijkheid voor een goed sportklimaat. 

  Wil je meer weten? 
  In het Protocol Sociaal Veilige Sportomgeving tbv Grensoverschrijdend gedrag kun je precies lezen wat wel en niet tot de taken van de vertrouwenscontactpersoon behoort.


  Protocol Sociaal Veilige Sportomgeving

 • Commissieleden
  Rishi

  Marleen


 • Contact | Vertrouwenspersonen


 • Bijgewerkt: 17/09/2023 | Commissie sportiviteit en respect