• Spelregelbewijs

  Bij Zwaluwen Utrecht streven we ernaar dat iedereen niet alleen plezier heeft in het spel, maar ook de regels goed kent. Daarom willen we je graag informeren over het Spelregelbewijs van de KNVB. Dit is een belangrijk onderdeel voor iedereen die voetbalt en de regels goed wil begrijpen.


  Wat is het Spelregelbewijs?
  Het Spelregelbewijs is een verplicht bewijs dat je de spelregels van het voetbal goed kent. Het is belangrijk voor de veiligheid op het veld en zorgt ervoor dat de wedstrijden eerlijk en sportief verlopen.


  Wanneer kom je in aanraking met het Spelregelbewijs?
  Het Spelregelbewijs is vooral gericht op jonge spelers. Vanaf het seizoen dat je 14 jaar wordt, is het verplicht om dit bewijs te halen. Zonder het Spelregelbewijs mag je helaas niet deelnemen aan officiƫle wedstrijden.


  Hoe kun je het Spelregelbewijs behalen?
  Om het spelregelbewijs te halen, log je in met je KNVB account via de website van Voetbalmasterz. Heb je nog geen KNVB account? Via Voetbalmasterz kun je je registreren om een account aan te maken. Je krijgt toegang tot een leeromgeving waar je op een leuke en interactieve manier de regels kunt leren. Na het doorlopen van de leerstof, doe je een online toets. Als je slaagt voor de toets, ontvang je jouw Spelregelbewijs.


  Waarom is het belangrijk?
  Het kennen van de spelregels maakt je niet alleen een betere speler, maar draagt ook bij aan je ontwikkeling als sporter. Je begrijpt het spel beter, kunt sneller reageren op situaties op het veld, en het helpt ook bij het ontwikkelen van sportiviteit en respect voor elkaar.