• Oefenpotjes in herfstzon, 'lekker zonder ouders'

 • Als ouder valt het soms niet mee om je aan de KNVB-regels voor meecoachen, kritiek leveren op de opstelling of op de spelwijze te houden. Daarvoor zijn we nu eenmaal té betrokken bij de ontwikkeling van onze kinderen. Voor kinderen is die betrokkenheid soms verwarrend, want naar wie moeten ze nu luisteren: naar papa of mama of naar de trainer?

  Door de coronamaatregelen van het kabinet ligt de voetbalcompetitie voorlopig stil. Oefenpotjes kunnen nog wel worden gespeeld en daarom organiseert Zwaluwen1911 deze weken een onderlinge competitie tussen de jeugdteams. Om besmettingen tegen te gaan, zijn ouders tijdelijk niet welkom op het sportcomplex. Alleen trainers of begeleiders (maximaal 1 per team) mogen het terrein op. Houden we ons onvoldoende aan de regels, dan kan de gemeente ook aan dit plezier een einde maken.

  De reacties van de kinderen zijn zeer positief. Ook al spelen ze nu niet tegen andere clubs, je krachten meten met de vriendjes van je eigen vereniging is bijna net zo leuk. En, wat er oook te horen is: 'Wat fijn dat er geen ouders zijn. Dan krijgen we veel minder kritiek en kunnen we lekker onze eigen gang gaan.'

  Dat geeft te denken: ouderloze wedstrijden, ook iets voor na corona?

  Oefenpotjes in herfstzon, 'lekker zonder ouders' 1

  Nieuwe borden met de corona-gedragsregels die sinds zaterdag op het complex hangen.