• Inzamelingsactie van senioren helpt de Zwaluwen de winter door

  • Een spontaan uitgevoerde inzamelingsactie van de senioren heeft 750 euro opgebracht. Frank Ferro is de initiator. 'Sportclubs hebben het natuurlijk niet makkelijk tijdens de lockdown. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de gederfde inkomsten, nu er in de kantines geen eten en drinken wordt verkocht.' 'In 'normale' tijden spelen we met de senioren in de zondagclub. Dit is heel laagdrempelig met heren in de leeftijd tussen de 30 en midden 60, die allemaal wel willen voetballen maar door hun drukke levens geen tijd hebben om er de hele zondag aan kwijt te zijn. Het idee is simpel: als je komt, doe je mee. Mensen zijn ofwel lid, of ze betalen 4 euro per week waarvoor we ballen, handschoenen, hesjes etc. aanschaffen.' 'Ter plekke bekijk ik, afhankelijk van de opkomst, of we bijvoorbeeld een toernooitje of een wedstrijd gaan spelen. Iedereen is heel betrokken bij de club en draagt de Zwaluwen een warm hart toe. De meesten hebben ook een rol als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of coach.' 'Laatst zag ik dat bij de zaalvoetbal aan alle leden werd gevraagd: kun je alsjeblieft een tientje bijdragen om de Zwaluwen deze corona-winter door te helpen? Zelf zit ik in een app-groep met 60 contacten. Ik dacht spontaan: laat ik hen ook vragen een tientje voor de club over te maken. Ik was heel benieuwd hoe het zou lopen. Het ging buitengewoon goed: al snel had ik 370 euro opgehaald, wat uiteindelijk is doorgegroeid naar 750 euro. Daaruit blijkt wel hoe betrokken de leden zijn. Dat vind ik mooi om te zien. Ik hoop dat deze actie er mede voor zorgt dat de Zwaluwen deze coronaperiode goed kan doorkomen. Op naar een nieuwe lente in 2021 met hopelijk weer meer mogelijkheden!'