• Hervatting voetbaltraining jeugd Zwaluwen Utrecht 1911

 • De afgelopen week is door veel vrijwilligers keihard gewerkt om mogelijk te maken dat de trainingen voor de jeugd deze week kunnen worden hervat. Super natuurlijk, want de jongens en meiden staan te popelen om eindelijk weer een balletje te kunnen trappen!

  We hebben maatregelen getroffen om aan de corona-voorschriften te voldoen. Daardoor zullen de trainingen anders verlopen dan je gewend bent. Het is belangrijk dat iedereen zich houdt aan de instructies en afspraken. Alleen dan kunnen we de trainingen de komende periode ook volhouden.

  Kijk ook naar de speciaal opgenomen instructievideo (https://youtu.be/vhus_Is2sMU) en zie helemaal onderaan voor het trainingsschema van jouw team!

  Een van de maatregelen is dat we stewards inzetten om alles in goede banen te leiden. Het is goed om te weten dat dit leden van de club zijn die zich vrijwillig inzetten om de trainingen mogelijk te maken. De stewards vallen direct onder de verantwoordelijkheid van het bestuur. Ze zijn herkenbaar aan de gele shirts of hesjes. Respecteer altijd de aanwijzingen van de stewards! We kunnen nog meer mensen voor deze taak gebruiken. Stuur als je wilt helpen een mailtje naar e-mail@josienkuiper.nl. Graag!

   

  Alvast enkele belangrijke punten:

  * Kom alleen als je zelf moet trainen.

  * Zelf koorts, verkouden of benauwd? Of een gezinslid? Blijf thuis!

  * Ouders blijven buiten het terrein.

  * Het clubgebouw is gesloten (de toiletten dus ook!).

  * Iedereen ouder dan 12: houd altijd 1,5 meter afstand.

  * Volg de looproutes op het terrein (eenrichtingsverkeer).

  * Luister altijd naar de aanwijzingen van stewards en trainers.

  * Ga direct na je training naar huis.

   

  Hieronder vind je achtereenvolgens de volgende informatie:

  - Regels voor ouders en spelers jeugd t/m o12

  - Regels voor ouders en spelers jeugd o13 t/m o19

  - Instructies voor trainers/teambegeleiders

  - De trainingsschema's zijn apart verspreid via de bekende whatsappgroepen

   

   

   

   Regels voor ouders en spelers jeugd t/m o12.

   

  Algemeen

  We houden ons bij Zwaluwen Utrecht 1911 aan de protocollen van de KNVB. Lees hier het protocol voor spelers en dat voor ouders.

  Als jijzelf koorts hebt of verkouden bent of benauwd, of iemand in jouw huishouden, kom je NIET trainen.

  Ons complex blijft buiten de officiële trainingen gesloten. Jeugd mag dus niet op eigen initiatief gaan voetballen op de velden. De gemeente blijft daarop ook handhaven.

  Het clubgebouw blijft gesloten, ook tijdens de trainingen (met uitzondering van de BSO). De toiletten zijn niet beschikbaar. Ga voor de training thuis nog naar de WC!

  De kinderen komen in sportkleding naar de club. De kleedkamers zijn gesloten. Douchen gebeurt thuis.

  Er kunnen alleen teams trainen waarvan een ouder als trainer//begeleider op tijd en gedurende de hele training aanwezig is.

  Als de trainer niet op tijd aanwezig is kunnen de speler van dat team niet trainen. Spelers kunnen NIET meedoen met een ander team.

  Spelers, ouders en trainers volgen altijd de aanwijzingen van de stewards, TC-leden en bestuursleden op.

   

  Brengen en halen

  Kom met zo min mogelijk ouders richting Zwaluwen. Laat de kinderen (onder begeleiding) in groepen fietsen, neem vriendjes/buurkinderen mee etc.

  Ouders hebben geen toegang tot het terrein (met uitzondering van 1 trainer/begeleider per team).

  Zorg dat de de kinderen 10 minuten voor aanvang van hun training bij het hek (centrale ingang Grebbeberglaan) zijn. De trainer van het team neemt ze daar over. De trainers zijn herkenbaar aan de roze hesjes.

  Kinderen kunnen hun fiets in de stalling zetten op het terrein. De trainers bewaren de fietssleutels (om verlies van sleutels te voorkomen).

  Ouders blijven niet wachten op straat en niet naar de training kijken van achter de hekken. Ga alsjeblieft naar huis of zoek een rustige plek om te wachten.

  De kinderen worden na afloop van de training door de trainer/begeleider weer naar de ingang gebracht. Haal ze daar 5 minuten na afloop van de training op (kom niet te vroeg en niet te laat).

   

  De trainingen

  De kinderen verzamelen zich met hun trainer/begeleider bij de ingang en lopen dan samen via de aangegeven routes naar het veld. Na afloop van de training lopen ze ook samen weer terug naar de ingang. Kinderen mogen niet blijven kijken naar of meedoen aan trainingen van andere teams.

  We houden de trainingen eenvoudig. Ze bestaan uit een korte warming-up of renspelletje (zonder bal) en een partij tussen 2 teams (6 tegen 6 of 8 tegen 8, zie de indeling in het schema). Lekker voetballen is nu het belangrijkste!

  De trainers/begeleiders zorgen voor een leuke training met gelijkwaardige teams. De twee bestaande teams kunnen daartoe worden gemixt.

  De trainer/begeleider van elk team heeft een bal. Kinderen mogen geen eigen ballen meenemen naar de training.

   

  Regels voor spelers jeugd o13 t/m o19.

   

  Algemeen

  We houden ons bij Zwaluwen Utrecht 1911 aan de protocollen van de KNVB. Lees hier het protocol voor spelers en dat voor ouders.

  Als jijzelf koorts hebt of verkouden bent of benauwd, of iemand in jouw huishouden, kom je NIET trainen.

  Ons complex blijft buiten de officiële trainingen gesloten. Jeugd mag dus niet op eigen initiatief gaan voetballen op de velden. De gemeente blijft daarop ook handhaven.

  Het clubgebouw blijft gesloten, ook tijdens de trainingen (met uitzondering van de BSO). De toiletten zijn niet beschikbaar.

  Kom in sportkleding naar de club. De kleedkamers zijn gesloten. Douchen doe je thuis.

  Er kunnen alleen teams trainen waarvan een ouder als trainer//begeleider op tijd en gedurende de hele training aanwezig is.

  Als de trainer niet op tijd aanwezig is kunnen de speler van dat team niet trainen. Spelers kunnen NIET meedoen met een ander team.

  Spelers, ouders en trainers volgen altijd de aanwijzingen van de stewards, TC-leden en bestuursleden op.

   

  Naar en van de training

  Laat de spelers liefst met zijn tweeën naar de training gaan (bij voorkeur fietsen of lopen). Niet in grote groepen.

  Kom als ouders niet richting Zwaluwen als het niet nodig is. Ouders hebben geen toegang tot het terrein (met uitzondering van 2 trainers per team).

  De spelers kunnen 10 minuten voor aanvang van hun training bij het hek (centrale ingang Grebbeberglaan) naar binnen.

  Spelers kunnen hun fiets in de stalling zetten op het terrein.

  De spelers lopen direct via de aangegeven route en met 1,5 meter afstand naar het veld (de trainer is al op het veld).

  Direct afloop van de training loopt het hele team samen met de trainer terug naar de uitgang en verlaat het terrein.

   

  De trainingen

  Begroet elkaar op afstand (geen handen geven, high-fives of boksen).

  De trainers geven alleen oefeningen met 1,5 meter afstand (conditie/kracht, passen, techniek, afwerken). GEEN positiespellen en partijvormen zijn niet mogelijk.

  De trainer/begeleider van elk team heeft een bal. Spelers mogen geen eigen ballen meenemen naar de training.

  Het clubgebouw (inclusief toiletten en materiaalruimte) is gesloten.

  Spelers leggen kleding, tassen en drinken dat ze bij zich hebben in de dug out. Let op de onderlinge afstand en blijf niet hangen bij de dug out maar loop het veld op.

  Gebruik GEEN gezamenlijke drinkflessen.

   

   

  Instructies voor trainers/teambegeleiders

   

  Je bent verantwoordelijk voor het gedrag van de spelers, inclusief het houden aan de looproutes, tijden en 1,5-meter voorwaarden.

  Zorg dat je de telefoonnummers van de ouders van het hebt of een team-whatsapp groep, zodat je indien nodig de ouders kunt bereiken

  Spelers die niet luisteren geef je ze 1 keer een waarschuwing. Als ze dan nog niet luisteren stuur je ze direct weg van de training. Roep de steward erbij om ze naar de uitgang te begeleiden, zodat jij door kan gaan met de training. Laat spelers nooit zonder begeleiding vertrekken.

  Er is 1 trainer per team aanwezig voor de o8 t/m o12 teams en 2 trainers per team voor de o13 t/m o19 teams. Niet meer en niet minder.

  We houden ons bij Zwaluwen Utrecht 1911 aan het protocol van de KNVB.

  Als jijzelf koorts hebt of verkouden bent of iemand in jouw huishouden koorts heeft of verkouden is mag je geen training geven.

  Zorg dat je 15 minuten voor de training aanwezig bent. Meld je bij de steward bij de ingang. Als je verhinderd bent, meld dit dan tijdig aan het team en de afdelingsleider. Als de trainer niet op tijd aanwezig is mogen de kinderen het terrein niet op en wordt er niet getraind.

  Trainers van o8 t/m o12 nemen een eigen bal mee. Trainers van o13 t/m o19 kunnen ballen afhalen bij de steward bij het wedstrijdsecretariaat.

  Voor de o8 t/m o10 staan de veldjes met doelen (kwart veld). Alle andere teams gebruiken de 5m-opklapdoelen en/of de vaste 7m-doelen. Je kunt GEEN andere losse doelen of doeltjes gebruiken.

  Voor o8 t/m o12: verzamel de kinderen op de parkeerplaats op het terrein (naast het speeltuintje) en loop samen naar het veld. Je draagt als trainer een roze hesje.

  Voor o13 t/m o19: ga naar het veld. De spelers lopen zelf naar het veld.

  Voor alle teams: beëindig de training stipt op tijd en begeleid de hele spelersgroep direct naar de uitgang. Verlaat ook zelf direct het terrein.

  Laat de spelers kleding, tassen en drinken dat ze bij zich hebben in de dug out of bij het hek leggen (bewaak bij de junioren ook hier de onderlinge afstand) en start de training.

  Gebruik GEEN gezamenlijke bidons of waterzakken.

   

  Trainingsvormen o8 t/m/ o12:

  Warming up of spelletje zonder bal

  Partijvorm tussen twee teams (6x6 of 8x8). Zorg altijd voor gelijkwaardige teams.

  Maak zelf afspraken met de spelers/ouders over onderscheidende kleding. Er worden geen hesjes van de club gebruikt in verband met de hygiëne.

   

  Trainingsvormen o13 t/m o19:

  Begroet elkaar op afstand (geen handen geven of boksen).

  Alleen oefeningen met 1,5 meter afstand (conditie/kracht, passen, techniek, afwerken)

  Bewaak als trainer de 1,5 meter afstand en help de spelers erbij (bv. met hoedjes bij een wachtrij of het aangeven van startmomenten met tussenpauzes).

  GEEN positiespellen en partijvormen.

   

   

  Trainingsschema 

   

  Maandag 

   

  Veld 2 

   

  Veld 3 

   

  18.30-19.30 

  jo13-1 (veld 2A) 

  jo13-2 (veld 2B) 

  19.00-20.00 

  jo15-1 (veld 3A) 

  jo15-2 (veld 3B) 

  220.00-21.00 

  jo16-1 (veld 2A) 

  20.30-21.30 

  jo19-1 (veld 3A) 

  jo19-2 (veld 3B) 

   

  Dinsdag 

   

  Veld 2 

   

  Veld 3 

   

  18.30-19.30 

  mo13-3 (veld 2A) 

  mo13-2 (veld 2B) 

  19.00-20.00 

  jo13-3 (veld 3A) 

  jo14-3 (veld 3B) 

  20.00-21.00 

  jo14-2 (veld 2A) 

  mo17-1 (veld 2B) 

   

   

   

  Woensdag 

   

  Veld 2 

   

   

  Veld 3 

   

   

  15.00 - 16.00 

  2A1 

  2A2 

  2B 

  jo8-1 en jo8-2 

  jo8-3 en jo8-4 

  jo8-5 en jo8-6 

  15.30-16.30 

  3A 

  3B 

   jo11-2 en jo11-3 

   jo11-4 en, jo11-5 

  16.30 - 17.30 

  2A1 

  2A2 

  2B 

  jo9-1 en jo9-2 

  jo9-3 en jo9-4 

  jo9-5 en jo9-6 

  17.00- 18.00 

  3A 

  3B 

   mo11-1 en mo11-2 

   jo12-4 en jo12-5 

  18.00- 19.00 

  2A1 

  2A2 

  2B 

  jo10-1 en jo10-2 

  jo10-3 en jo10-4 

  jo10-5 en jo10-6 

  18.30-19.30 

  3A 

  3B 

  jo11- en jo12-1 

  jo12-2 en jo12-3 

   

  Donderdag 

   

  Veld 2 

   

  Veld 3 

   

  18.30-19.30 

  mo13-1 (veld 2A) 

  mo15-2 (veld 2B) 

  19.00-20.00 

  jo17-1 (veld 3A) 

  mo19-1 (veld 3B) 

   

  Vrijdag 

   

  Veld 2 

   

  Veld 3 

   

  16.00-16.45 

  BSC jongens 6-8 en meisjes 8-12 

  16.30-17.30  

  jo9-7m  (veld 3A) 

  17.15-18.00  

  BSC jongens 8-12 

  17.45-18.45 

  mo15-1 (veld 3B)