• Even voorstellen: Raymond Lantinga, Hoofdtrainer vrouwen & Hoofd jeugdopleiding meiden

 • Graag wil ik me langs deze weg voorstellen. Ik ben Raymond Lantinga en ben dit seizoen begonnen bij de voetbalafdeling van Zwaluwen Utrecht 1911 als hoofdtrainer van de vrouwen. Dit is me zo goed bevallen dat ik, samen met de club, ervoor gekozen heb om nog een jaar door te gaan als hoofdtrainer van de vrouwen. Hierbij wil ik ook de club en de speelsters bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.

  Samen met het bestuur van de vrouwenafdeling hebben we een aantal keer zitten sparren over de jeugdafdeling meiden. We zaten al snel op dezelfde golflengte. Van het één kwam het ander en hieruit is voorgekomen dat ik, naast mijn werkzaamheden als hoofdtrainer van de vrouwen, ook hoofd jeugdopleiding meiden zal worden.

  Ik deel met de club dezelfde visie voor wat betreft het vrouwenvoetbal. We hebben als doelstelling binnen drie jaar in de 1e klasse te voetballen. Maar hoe gaan we dit dan doen?

  We gaan meer tijd en energie steken in het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club. Dat moet natuurlijk wel als we met de vrouwen naar de 1e klasse willen. Concreet houdt dit in dat we de meiden, trainers en leiders nog meer gaan begeleiden en ondersteunen om zo nog beter te worden. Met de juiste training en trainers volgt de rest van zelf.

  We willen vanaf de MO-09 al beginnen met het ontwikkelen van het voetbal. En trainen dat, als de meiden uiteindelijk in de MO19 zitten, de stap naar een 1e elftal kleiner is en ze gelijk mee kunnen komen met het 1e elftal.

  Daarnaast streven we naar een groei van het aantal meidenteams binnen de club. Daar gaan we ook gericht op werven. Dit gaan we onder andere doen door in de meivakantie een tweedaagse voetbalclinic, voor alle meisjes van 8 t/m 13 jaar, te organiseren. Ook willen we meer bekendheid krijgen bij de basisscholen in de buurt. Natuurlijk maken we ook gebruik van de buurtsportcoaches.

  Dit maakt het voor mij en Zwaluwen Utrecht een mooi avontuur dat we gezamenlijk aangaan.

  Ik hoop jullie allemaal snel te zien op de velden van Zwaluwen Utrecht en mocht je vragen hebben kan je altijd contact met mij opnemen.

  Dank alvast en tot snel.

  Met sportieve groet,

  Raymond Lantinga.