• Dennis van der Horst nog zeker twee seizoenen bij Zwaluwen

 • Terwijl tussen de grote profclubs het miljoenenbal om de toptransfers weer is losgebarsten, heeft Zwaluwen in alle rust de trainersvraag beantwoord. Dennis van der Horst blijft de ook de komende twee seizoenen nog de behouden voor de club. Dennis is als hoofdtrainer verantwoordelijk voor JO-19 en de JO-15 en speelt als trainer en coördinator van de pupillentrainingen en TC-lid een belangrijke rol bij het opleiden van de Zwaluwenjeugd.

  Reden genoeg voor een kort interview met de 23-jarige Van der Horst.

  Leeftijd: 23

  Voetbalt sinds: ik voetbal zelf sinds mijn 7de! In de jeugd altijd in de selecties, sinds de senioren ben ik afgehaakt als selectiespeler, omdat dit met het trainersvak niet te combineren is.

  Hoogste niveau: hoofdklasse

  Waarom Zwaluwen: ik ben vanaf mijn jeugd al opgegroeid met verschillende culturen. Zwaluwen is een club waar iedereen welkom is! De diversiteit bij de club spreekt mij erg aan. Samen staan we sterk ongeacht welke afkomst. Bij Zwaluwen is er veel ruimte voor de talenten, maar de breedteteams krijgen ook veel aandacht! Ik ben hier nu 3 jaar trainer en ik ben nog nooit met tegenzin naar de club gegaan (en ik ben er bijna elke dag) dus dat zegt genoeg over de sfeer binnen de club. Iedereen kent elkaar, we zijn open en eerlijk naar elkaar toe en hebben respect voor elkaar.

  Ambitie over een jaar: Mijn ambitie over een jaar is om de breedteteams nog meer waardering te geven. Ik ben de woensdagmiddagtraining gaan coördineren omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een goede training. We hebben dit seizoen mooie stappen gemaakt met betrekking tot de pupillencircuittraining, maar het kan altijd beter!

  Naast de pupillencircuit zou ik aankomend seizoen graag wat meer ouders en beginnende trainers willen trainen. Een train de trainer principe. Trainers uit de breedte teams dus wat meer begeleiden door middel van thema avonden te organiseren.

  Hopelijk kunnen we aankomend seizoen ook een team laten promoveren richting de divisie!

  Ambitie over 10 jaar: Over 10 jaar zou ik graag in het bezit willen zijn van het Uefa A diploma. Een doel voor de lange termijn is dat we werken richting 3 selectieteams inclusief een goed kader in de onderbouw. In de bovenbouw hebben we op dit moment per leeftijdscategorie maar één selectieteam. Als technisch coördinator vind ik dit erg jammer en streef erna om binnen 5 jaar al op 2 selectieteams te zitten. Dit moet mogelijk zijn met onze huidige visie.

  Favoriete voetballer: Mijn favoriete voetballer is Sergio Ramos.

  Favoriete voetbalclub (naast de Zwaluwen): Met deze vraag ben ik bang dat mijn fanclub niet erg wordt uitgebreid, maar dit is toch echt Ajax!

  Meest gedenkwaardige voetbalmoment: De kopbal van Van Persie is een moment dat ik nooit meer zal vergeten. Maar ook de comeback van Fc Barcelona op PSG is een moment waar je als voetballiefhebber van geniet.

  Als trainer zijn dat twee momenten. Mijn 1e seizoen bij Zwaluwen: een groep jongens waarbij het niveau verschil redelijk groot was en de algemene voetbalprincipes niet vanzelfsprekend waren. Uiteindelijk hebben we daar een mooi voetballend, hardwerkend team van kunnen maken, wat uiteindelijk heeft geleid tot een kampioenschap. Het was bovenal een jaar waar de jongens, de ouders en het teamkader één waren. Hier ben ik iedereen nog steeds dankbaar voor.

  Het 2e moment is: Het kampioenschap op het internationale toernooi met de JO17-1 (nieuwe 19-1) dit seizoen. Een toernooi waarbij wij als team hebben laten zien dat zolang je blijft voetballen, je alles geeft en blijft geloven in de titel, alles mogelijk is. Zelfs toen er spelers werden gediscrimineerd en uitgejouwd, bleven zij voetballen met de focus op maar één ding: de titel! Hier kun je als trainer alleen maar van genieten. Ondanks dat het jammer is dat er in 2019 nog steeds mensen zijn die niet gewend zijn aan een multiculturele samenleving.

  Als ik niet met voetbal bezig ben, dan... Ik ben een groot deel van de dag of van het jaar met voetbal bezig, zeker nu ik mijn eigen voetbalschool heb! Naast voetbal houd ik van uiteten gaan, gamen, reizen en ben ik ook wel in voor een fanatiek potje badminton, squash of tennis.