• Door de recente versoepelingen van het kabinet heeft de KNVB mogelijkheden gezien om de al eerder aangekondigde Regiocup alsnog door te laten gaan. Van 5 tot 26 juni a.s. wordt op zaterdagen de jeugd t/m 17 jaar de gelegenheid geboden om tegen andere clubs te spelen.

  Allereerst is dat natuurlijk geweldig nieuws. Heerlijk om weer een ‘echte’ wedstrijd te spelen. Tegelijk zorgt het voor de club, teams en spelers voor uitdagingen. De club moet in korte tijd heel wat organiseren, denk alleen al aan het plannen van alle wedstrijden en bemensing van het wedstrijdsecretrariaat. Van teams vraagt het de nodige flexibiliteit om op korte termijn de agenda aan te passen en voldoende spelers klaar te hebben staan.

  Inmiddels hebben zo’n 45 jeugdteams van onze club aangegeven graag met de Regiocup mee te willen doen. Een prachtige opbrengst. Achter de schermen hebben we daarom de laatste dagen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de Regiocup voor onze teams door kan gaan.

  En dat is gelukt!

  Hieronder de belangrijkste zaken op een rij:

  - Met het starten van de Regiocup op zaterdag 5 juni a.s. vervallen voor de rest van het seizoen alle eerder geplande onderlinge oefenwedstrijden op zaterdagen.

  - Het wedstrijdschema voor de komende weken is voor alle teams te vinden in de voetbal.nl app van de KNVB. Houd deze app goed in de gaten! Het is zeer mogelijk dat er op het laatste moment wijzigen plaatsvinden.

  - Lukt het als team toch niet te spelen op een van de speeldagen, meldt dit dan zo snel mogelijk bij de wedstrijdsecretaris.

  - De Regiocup is een officiële competitie. Dat betekent dat teams zich voor het begin van de wedstrijd melden bij het wedstrijdsecretariaat en na de wedstrijd daar de uitslag doorgeven.

  - Teams zorgen zelf voor een spelbegeleider (onderbouw) of scheidsrechter (bovenbouw) met uitzondering van de selectieteams in de bovenbouw. Voor die laatste wedstrijden zorgt de club voor een scheidsrechter.

  - Teams nemen de wedstrijdtas (met daarin hesjes en ballen) mee naar de wedstrijd. Bij thuiswedstrijden zorgen de teams zelf voor de wedstrijdbal.

  - De onderbouw teams (t/m 012) die thuis om 09:00 uur ingepland staan, zorgen ervoor dat ze om 08:30 uur aanwezig zijn om te helpen bij het opbouwen van de velden. Hoedjes om de velden uit te zetten, kunnen worden opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat.

  - De onderbouw teams (t/m 012) die de laatste speelronde op een dag hebben, helpen daarna met het afbreken van de velden. Het wedstrijdsecretariaat zal dit bij het aanmelden meedelen.

  - De kleedkamers blijven gesloten. In ons complex is te weinig ruimte om op een verantwoorde manier de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.

  - Toeschouwers zijn op het terrein NIET welkom! Teams mogen enkel worden vergezeld van de teambegeleiding die nodig is voor de wedstrijd.

  Het terras voor de kantine is open op wedstrijddagen gedurende de Regiocup en toegankelijk voor spelers en teambegeleiding.
  Raadpleeg bij uitwedstrijden de website van de ontvangende club. Daar zijn mogelijk nadere richtlijnen en instructies te vinden.

  Verder spreekt het vanzelf dat te allen tijde de actuele coronarichtlijnen van de Rijksoverheid leidend zijn op ons terrein en in ons complex.

  Tenslotte is het slagen van de Regiocup een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Houd je aan het bovenstaande, wees flexibel, volg instructies op en meld je aan als de club de komende weken op wat voor manier ook nog een beroep op je doet als vrijwilliger. Alleen samen lukt ons dit.

  Heel veel voetbalplezier gewenst de komende periode!