• De bal rolt weer en hier is de nieuwe nieuwsbrief

 • Beste voetballeden,

  Afgelopen weekend is voor veel teams de bal weer gaan rollen voor de bekercompetities! De jongste teams starten deze week voor hun eerste wedstrijden. We hebben er weer veel zin in, maar hebben uiteraard nog steeds te maken met het coronavirus en beperkende maatregelen. De allerbelangrijkste voorwaarde om te kunnen (blijven) voetballen is dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt: afstand houden, hygiënemaatregelen in acht nemen, thuis blijven als jij of iemand in je omgeving ziekteverschijnselen heeft etc. Zie voor alle algemene maatregelen en richtlijnen het Sportprotocol van NOC-NSF .

  Voor Zwaluwen Utrecht 1911 geldt verder het volgende:

  Openstelling accommodatie

  De openstelling van de binnenaccommodatie is gehouden aan het protocol voor de Horeca. Concreet betekent dit:

  - Ingangscontrole en check op coronasymptomen

  - Volg altijd de aangegeven routering op de accommodatie, bestaande uit pijlen, verbods- en gebodsborden.

  - De kantine, toiletten, kleedkamers en het wedstrijdsecretariaat zijn met beperkingen (1 persoon tegelijkertijd) toegankelijk.

  - In de kantine mogen maximaal 60 personen aanwezig zijn en moet 1,5 meter onderlinge afstand worden gehouden.

  - In de praktijk gaan we het verblijf in de kantine minimaliseren: we willen zoveel mogelijk doorloop voor bestellen en afhalen van consumpties. Alleen op zitplaatsen is verblijven toegestaan; er zijn geen staanplaatsen voor verblijf beschikbaar. Hierom komt er ook een speciaal verkooppunt op het terras.

  - Bij binnenkomst van de kantine en op het terras geldt een verplichte registratie van bezoekers ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Hiervoor is een inschrijfformulier beschikbaar, waarmee bezoekers wordt gevraagd hun volledige naam, en telefoonnummer te verstrekken en toestemming te verlenen voor de verwerking van de gegevens. Ook wordt de datum en aankomsttijd vastgelegd en bevestigt de bezoeker dat deze geen Corona-gerelateerde gezondheidsklachten heeft. De gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

  Gebruik kleedkamers

  De kleedruimtes en douchevoorzieningen zijn open, maar personen van 18 jaar en ouder moeten wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden. We vragen de teams om de tijd in de kleedruimtes voor èn na de wedstrijd te beperken en zoveel mogelijk in sportkleding te komen, thuis te douchen en/of om te kleden. Er worden alleen kleedkamers gereserveerd voor de bezoekende teams. Teams van ZU1911 die een kleedkamer willen gebruiken moeten eerst informeren bij het wedstrijdsecretariaat of er plaats is.

  Sleutels om kleedkamers af te sluiten worden in principe niet verstrekt. Begeleiders/staf moeten te allen tijde 1,5 meter afstand houden van alle spelers boven 12 jaar houden. Het maximaal aantal toegestane personen van 18+ in een kleedkamer is 6.
  Teambesprekingen in de kleedkamer zijn niet mogelijk.

  Langs de velden

  Ook buiten geldt de 1,5 meter maatregel. Houdt dus als toeschouwers en begeleiders ook de onderlinge afstand aan. Wees voorbereid op slecht weer. Er is geen mogelijkheid om binnen te schuilen. Dus zorg als je komt kijken voor een goede jas en paraplu.