• Club vraagt om meer toezicht na incident met jeugdspeelster

 • Beste leden,

  Wij sturen u dit bericht omdat er gisteren, op dinsdag 17 november 2020, een incident heeft plaatsgevonden bij het sportcomplex Zwaluwen Utrecht. Hierbij is een jeugdspeelster door een onbekende man bij de ingang van het complex aangesproken en onjuist bejegend. Ook is deze man achter haar aan gefietst tot winkelcentrum Kanaleneiland. Dit heeft de jeugdspeelster, terecht, een zeer naar gevoel gegeven. De politie is dezelfde avond nog bij de jeugdspeelster en haar ouders langsgegaan. De politie neemt de situatie verder in onderzoek.

  Wij begrijpen dat deze situatie voor de leden en/of ouders zeer vervelend is en dat dit wat doet met het veiligheidsgevoel van een ieder. Met dit bericht willen wij iedereen op de hoogte stellen van het incident en aangeven welke acties wij als club ondernemen en welke acties u als ouder kan ondernemen.

  Zelf te nemen actie

  Laat kinderen zoveel mogelijk in duo’s of groepen fietsen. Of breng en haal uw kind als u daar de mogelijkheid voor hebt. Blijf hierbij wel bewust van de huidige coronamaatregelen.

  Zorg dat uw kind goed zichtbaar over straat gaat.

  Heeft uw kind een vervelende situatie ervaren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

  Vertel uw kind dat als hij/zij wordt aangesproken en/ of wordt lastiggevallen hij/zij direct naar zijn trainer moeten gaan en dit moet melden. Samen met de trainer kan dan gehandeld worden naar omstandigheden.

  Actie vanuit het voetbalbestuur:

  Wij staan in direct contact met de gemeente (gebiedsmanager Zuid-West). Wij zijn in gesprek over de verlichting rondom het complex.

  Wij vragen om meer toezicht in de avonduren rondom het complex. Wij staan in direct contact met de wijkagent, J. Bijl.

  Wij zullen intern kijken naar meer toezicht vanuit de club op het voetbalcomplex tijdens de trainingen van de jeugd. Dit is echter niet te realiseren zonder ouders/vrijwilligers.

  Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben verzoeken wij u contact op te nemen met u afdelingscoördinator of één van de bestuursleden.

   Het voetbalbestuur Zwaluwen Utrecht 1911.