• 17 oktober 2023 | Michele __ 
  "De scheidsrechter floot voor einde wedstrijd. Wij nemen de drie punten mee terug naar zwaluwen."

  FIT avv VR4 - Zwaluwen Utrecht '11 VR1 0-3

  Met een speelster of 6 achter de bal aan rennen en maar raken waar je de bal raken kunt. De bal een trap naar voren geven, erachter aan rennen, lawaai maken en proberen een kans te creëren.

  Zondag jl. was de wedstrijd tegen Fit avv uit Amsterdam. Een voor ons dan nog een onbekende tegenstander. Uiteindelijk zal het een tegenstander zijn die we niet snel zullen vergeten. Gelet op de weersverwachtingen trachtte ik te achterhalen of hun veld 2 ook kunstgras was. Bij aankomst kregen we in eerste instantie een kunstgrasveld toebedeeld. Al vlug kwam er een seniorenteam aan die ook op hetzelfde veld ingedeeld was. Veld 2 was een  grasveld, en was lastig om op te spelen door de vele regen die was gevallen. In verband met de marathon van Amsterdam waren we vlak voor de aftrap nog niet compleet. 

  " Hilde onze keepster stond vast in de file. "


  De scheidsrechter had er begrip voor en wilde wel een paar minuten wachtten. Na enkele luttele minuten geeft de scheidsrechter ons te kennen dat hij niet langer wacht en start met de tos. Hilde was zich inmiddels al aan het omkleden en kon elk moment naar buiten komen. Echter wilde  de scheidsrechter er niet langer op wachtten. Vlak voor de aftrap kwam Hilde aangerend waardoor we zijn compleet zijn en de aftrap genomen kon worden. Meteen klonk het enthousiasme van Fit luidkeels over het veld heen. Met een doelsaldo van -24 voor de vrouwen van Fit, kwam dit voor mij enigszins onverwacht. Ons spel kwam het allerminst ten goede,niet enkel alleen door het kabaal maar ook door hun speelwijze. 
   
  Het doet me terugdenken aan schoolvoetbal maar goed, ik vond het wel wat hebben en liet het voor wat het was. We hebben het tijdens de wedstrijd vrij lastig om te gaan doen wat we hadden afgesproken namelijk de rust in het spel, balbezit spelen en zo kansen te creëren. Om het enthousiasme van Fit nog een extra boost te geven  hebben er zich een flink aantal supporters verzameld. Deze zorgden voor nog meer sfeer door middel van een aantal fakkels te ontsteken. 

  "De wind waaide de andere kant op waardoor de rook niet over het veld heen kwam ging en we de wedstrijd gewoon door konden spelen."
   
  We komen bij vlagen toe aan ons spel en het lukt ons steeds meer om gevaarlijk te zijn voor hun doel. Mede door hun goede verdediging bleef vooralsnog ons eerste doelpunt uit. Zij daar in tegen kunnen het Hilde niet of nauwelijks in verlegenheid brengen en deden ze er een fysiek schepje bovenop. Daar is die dan, na opnieuw een samenspel van ons, bereiken we Anouck met haar sterke rechterbeen weet ze de keepster van Fit te verslaan. De 1-0 staat op het bord. Fit blijft hun spel en enthousiasme voortzetten zoals ze vanaf de aftrap deden.
   
  "Tijdens de rust geven we elkaar de nodige feedback waarmee we onszelf scherp willen zetten voor de tweede helft."

  Ikzelf werd er op gewezen dat het spel tijdens en wissel niet stil werd gelegd. Dit zorgt voor nogal wat verwarring bij ons. Terugdenkend aan de eerste helft klopt dit,de scheidsrechter legde het spel niet stil en zij wisselen veel en erg snel. Bij aanvang van de tweede helft vraag ik aan de coach of hij rekening wilt houden dat het spel stil ligt wanneer hij wisselt. Ik vraag dit ook aan de scheidsrechter.
   
  Zoals de eerste helft eindigde, gaan we vrolijk door in de tweede helft. De supporters steken nog maar een fakkel op en het gejuich gaat onverbiddelijk door. Op dat punt heeft Fit zeker de wedstrijd gewonnen. Wij daarentegen komen meer en meer in ons spel en weten zo de bal in de ploeg te houden. Het duurde dan ook niet lang voordat   Anouck met een prachtig afstandsschot de bal met een boog over de keepster het doel in schoot. De 2-0 stond genoteerd, het vele wisselen blijft maar doorgaan wat de wedstrijd totaal geen goed deed.
   
   
  "Ondertussen wist Dafne ook nog het net te vinden en met de 3-0 is het toch wel gedaan." 


  Uiteindelijk werf de wedstrijd net als de eerste helft niet meer stilgelegd als er gewisseld werd. Ik riep nadrukkelijk de scheidsrechter en vraag hem eens op te letten tijdens het wisselen. Hierop stuurde hij mij om uit het veld te gaan. Hij had daar een punt gelet op het feit dat ik geregeld binnen de lijnen liep omdat ik dat simpelweg niet door had vanwege de beleving van onze wedstrijden.

  "
  Vanuit mijn emotie reageer ik op zijn verzoek waarop hij mij de rode kaart toonde."

  Meteen werd mijn emotie versterkt en geef ik hem te kennen dat hij niet goed is. 
  Op het moment dat hij mij sommeerde om weg te gaan, besloot ik om achter de boarding te gaan staan...aan de andere kant van het veld.  Hiervandaan vielt het me op hoeveel speelsters zij langs de lijn hadden.
   
  Na ze geteld te hebben kwam ik in totaal op 9 wissels, dat maakt er 20 in totaal op papier. Er zouden er maar 18 op mogen staan maargoed ik laat het verder voor wat het is. De scheidsrechter floot voor einde wedstrijd en we nemen de drie punten,mee terug naar zwaluwen .Opnieuw een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden en kijken we uit naar 29 oktober.
   
  VV Voorwaarts komt op bezoek.
  Tijdens onze laatste ontmoeting werden zij na
  een spannende 2-2 
  gelijkspel kampioen!