• 24 september 2023 | Michele | __
  Vol ongeloof op sportpark welgelegen wanneer de scheidsrechter voor einde wedstrijd fluit.

  Zwaluwen Utrecht 1911 VR1 zondag - Hoogland VR3 zondag 17-0
  Michele

   
  Ja, 17 voor en 0 tegen, er is zojuist geschiedenis geschreven bij Zwaluwen Utrecht. Er waren nogal wat afwezigen vandaag,ook zij waren zeer verbaasd toen er vernomen werd van wat de eindstand was. Zoals gewoonlijk waren de gezonde spanningen bij mij ruimschoots aanwezig.
   
  Deze werden vergroot nadat Jet me vraagt: "heb je nog tips voor me, ik sta voor het eerst laatste vrouw."
   
  Lisanne doet er nog een schepje bovenop door middel van iets onzeker over te komen nu ze in de verdediging staat. Alsof ze het aanvoelden dat er vandaag wat zou gaan gebeuren, waren onze supporters naar het sportpark gekomen. 
   
  Zij zullen geen spijt hebben dat ze gekomen zijn want er voltrok zich een show vanaf de eerste minuut. Met nog in ons achterhoofd de laatste ontmoeting met Hoogland VR3 waarbij Ester in de laatste seconden de 1-1 wist te maken, beginnen we vanaf de aftrap zoals we hadden afgesproken.
   
  We gaven ze geen ruimte op het moment dat zij aan de bal kwamen,en zette er zelf tegen over, een geweldig samenspel. Het is opnieuw Ester die de eerste goal al vlug  in de wedstrijd voor haar rekening neemt. Amper bekomen van de vroege openingsgoal, is het Simone  die de 2-0 op het scorebord zet.
   
  Wederom  zaten we er fel bovenop, wat volgde was een fysieke strijd die ook wij uiteindelijk hebben gewonnen. Lotte die een gooi kreeg, waarbij ik dacht ze moet gewisseld worden,niets is minder waar. Zij rechtte haar rug en vocht terug ,zoals vanouds gaat ze volop de duels aan hetgeen niet alleen resulteerde in balbezit het leverde haar ook 3 doelpunten op. De frustratie bij Hoogland was ontstaan en dat kwam hun spel allesbehalve ten goede.
   
  Opnieuw een overtreding,vanaf een kleine 25 meter ging Simone achter de bal staan. Het was overduidelijk van wat ze ging doen,een prachtige vrije trap belandde achter de goede keepster van Hoogland. 6-0 of 7-0 ik wist het niet meer,de ene goal na de andere werd genoteerd. We kregen er geen genoeg van,de show duurde voort.
   
  Katya die als geen ander de ballen met precisie de diepte in weet te spelen , deed  het deze keer op fabelachtige wijze; een buitenkantje rechts met vol effect weet ze Simone of Ester (inmiddels kwijt geraakt wie er allemaal scoorden) in de loop vrij te spelen waardoor het scorebord  opnieuw veranderde.
   
  Vlak voor me met Imme en Sanne erachter kon ik mijn ogen niet geloven,zij stegen ook boven zichzelf uit. Imme die zich als een vis in het water voelde op het middenveld,was haar tegenstander fysiek duidelijk de baas. Sanne die na 17 minuten volop strijd had geleverd,vroeg om een paar minuten eruit te mogen,gaf mij aan hoe lekker ze in de wedstrijd zat. Ook haar tegenspeelster kon geen duel winnen. 
   
  Dafne met haar snelheid was voor hun verdediging ook niet af te stoppen,hoeveel keer gescoord? ik weet het niet,wat mij bijstaat is een weergaloze actie waarbij zij zichzelf vrij speelde en het net wist te vinden.

  Net als Dafne heeft ook Roos een gigantische snelheid,hiermee wist zij continu zichzelf vrij te spelen,een medespeelster te vinden en zelfs te scoren.
  vanaf de zijkant zien Ika en ik Roos weg sprinten,tijdens haar sprint gooit ze er nog even een versnelling in,hierdoor liet ze haar tegenspeelster ver achter zich verdwijnen.
   
  Geweldig om te zien.
  Het vertrouwen in het team groeide met de minuut,elk duel,elke aanval,elke verdedigings actie die werd ingezet wisten we te winnen,zelfs Maarn die niet veel te doen kreeg,voetbalde goed mee waardoor we vanuit achter opnieuw de aanval  inzette, de bal rond lieten gaan en al vlug hun keepster weer aan het werk zette.

  Zonder iemand tekort te doen,iedereen steeg vandaag ver boven zichzelf uit
  Sanne met een ver afstandsschot die bijna haar naam kon noteren op de scoringslijst, Colinda die vrolijk doorgaat op hun keepster nadat er voor buitenspel  is gefloten kort erachteraan krijgt ze de bal panklaar op aangeven van Esther maar weet de lat te vinden.
   
  Lisanne die met haar fanatisme besloten had om ook een doelpuntje mee te pikken,was niet meer in de verdediging te vinden, Katya was het die haar positie overnam. Mooi dat we er voor elkaar zo zijn! We kregen er geen genoeg van en bleven er rustig op los scoren.
   
  Het laatste fluitsignaal 17-0, de speelsters die al jaren voor de vrouwen zondag spelen,kunnen het bevestigen:
   
  24 september 2023 is er geschiedenis geschreven,
  een historische dag voor vrouwen 1 zondag van Zwaluwen Utrecht.