Afgelopen zondag stond er voor de selectie elftallen van de zondagafdeling veel op het spel. Het eerste elftal kon bij winst, en bij een gelijkspel of verlies van directe concurrent VVZA uit Amersfoort, een plek in de playoffs bemachtigen voor promotie naar de tweede klasse. Het tweede elftal was al zeker van promotiewedstrijden naar de eerste klasse, het hing er nu alleen nog vanaf welke positie ze zouden eindigen.

Het tweede elftal moest aantreden tegen de kersverse kampioen Vriendenschaar uit Culemborg en al snel werd duidelijk dat er weinig winst te behalen viel. Bij rust stond de kampioen al 0-4 voor, na rust namen ze gas terug en werd het uiteindelijk 1-5. De terechte  kampioen promoveerde vorig seizoen naar de tweede klasse door de playoffs te winnen. De heren van zondag 2 weten nu dus wat ze te doen staat. 

Het eerste elftal stond diezelfde middag tegenover de oude club van trainer Michel Blokker: Sporting ‘70. De missie was duidelijk: Winnen! Het team van Blokker met een overtuigende 4-1, en was het wachten op een positief bericht uit Amersfoort, waar het in de 88e minuut nog 1-2 stond voor MSV en er vlak daarna 2-2 werd gemaakt. De scheidsrechter trok uiteindelijk maar liefst 11 minuten extra tijd bij. En je raadt het al: in die extra werd de 2-3 gescoord door MSV, waardoor VVZA met lege handen stond. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading op sportpark Welgelegen enorm. Want na promotie van beide elftallen vorig seizoen, is er nu dus ook een periode gepakt met kans op promotie naar weer een klasse hoger. Doelstelling aan het begin van het seizoen was handhaving, maar dit is ruimschoots overtroffen!

Aanstaande zondag 3 juni staat de eerste wedstrijd gepland: PVCV 1 - ZU 1911 1. Onlangs is er nog geoefend tegen dit elftal met een 2-3 verlies, dus de heren hebben nog een spreekwoordelijk appeltje te schillen met de Vleutenaren.  Het eerste elftal kan de support goed gebruiken, dus komt allen komende zondag 3 juni naar Sportpark Fletiomare en juich de heren naar een plek in de halve finale! 

Het tweede elftal is automatisch al door naar de halve finale, door een teruggetrokken team. Het is nog even afwachten wie de tegenstander zal worden.