Jeugdspelers begeleiden als trainer of coach betekent veel meer dan ze alleen de kunst van het voetbalspel bijbrengen. Je bent voor een aantal uren in de week begeleider van een groep kinderen, waarin je inspanning en ontspanning probeert te combineren. Om op een goede, positieve en op ontwikeling gerichte manier met het team en de individuele spelers om te gaan in niet altijd eenvoudig.
 
Bij Zwaluwen Utrecht 1911 willen we onze trainers hier graag bij ondersteunen. In samenwerking met De Sportpedagoog starten we een traject speciaal voor trainers van onze pupillen (JO8 - JO12 en MO9 - MO13). Dit is geen eenmalige workshop, maar een programma tot het einde van het seizoen waarbij de nadruk ligt op de praktijk. 
 
Onder de noemer "Wat zijn de succesfactoren in het gedrag van trainers en coaches bij het creëren van een plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat"? zal sportpedagoog Jan-Pieter Tuininga de deelnemende trainers en coaches intensief begeleiden. Deze inzichten zijn Structureren, Stimuleren, Individueel aandacht geven en Regie overdragen.
 
Het concept programma ziet er als volgt uit:
  • 23 november: Kick off, waarbij Jan Pieter ons meeneemt in de 4 inzichten
  • 24 november tot aan de winterstop: observatie en actieve begeleiding bij trainingen
  • Winterstop: Workshop, met eerste bevindingen en leerdoelen voor het voorjaar
  • Voorjaarscompetitie: observatie en actieve begeleiding bij trainingen
  • Afsluitende workshop
Edwin Coenen is contactpersoon voor zowel de jongens- als meidenteams. Trainers die geïnteresseerd zijn kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Doen!