Inhoud:

Afdeling Voetbal
•    Nieuwe Voetbal.nl app
•    Vanaf 1-11 speelverbod als er geen contributie is ontvangen
•    Scheidsrechters nodig, en een scheidsrechterplanner voor de zaterdag

Senioren
•    Bericht zondag heren selectie
•    "Nederlaag-toernooi" ter ere van Willem Versteeg

Zaal
•    31 teams

Jeugd
•    Grote Club Actie
•    Leuke activiteiten in nieuwe seizoen
•    Nieuwe wedstrijdvormen O8 en O9

Dames-meidenvoetbal
•    Nederland kampioen
•    Oproep Dames 30+

 

1.    Afdeling Voetbal

1.1    Voetbal.nl app

Sinds kort is er een vernieuwde voetbal.nl app. De app om je favoriete teams te volgen. Iedereen kan zich registreren. Leden en niet-leden. Voor leden is het belangrijk dat je je registreert met het e-mailadres dat vastligt in onze ledenadministratie. Dan zie je in de app automatisch jouw teaminformatie. Deze nieuwsbrief moet je op je emailadres hebben ontvangen waar je ook mee inlogt op voetbal.nl. Zo nee, dan kun je een gewijzigd email adres naar onze ledenadministratie mailen (email ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Met deze app kan je ook zelf je spelerspasfoto instellen. Zorg voor een actuele en duidelijke pasfoto! Neem niet het risico dat de scheidsrechter je niet herkend. 

Spelers zonder voetbal.nl app kunnen hun foto digitaal aanleveren of laten maken door hun teamleider. Wijzigen van de foto kan tot 1 november. 

Ben jij wel eens scheidsrechter, teamleider of als speler betrokken bij het in invullen van het wedstrijdformulier? Download dan ook de KNVB Wedstrijdzaken app. Je kan inloggen met dezelfde inloggegevens (e-mailadres ) als die van de voetbal.nl app.

Deze app maakt samen met de elektronische foto's de mapjes met spelerspassen overbodig, spelers kunnen heel makkelijk meedoen met een ander team. De speler kan vanuit de app worden toegevoegd aan het team, en de digitale spelerspas kan door de scheidsrechter via de app worden gecontroleerd.

1.2    Vanaf 1-11 speelverbod als er geen contributie is betaald

Direct een minder gezellig berichtje, maar hopelijk zonder consequenties omdat iedereen natuurlijk op tijd zijn/haar contributoe betaalt, of Upas inlevert.

Vanaf 1 november zullen we speelverboden instellen voor spelers die nog geen contributie hebben betaald en ook geen Upas hebben ingeleverd.

Soms kan een betalingsregeling worden overeengekomen met de club, het initiatief hiervoor moet vanuit de speler/ouder komen. In ieder geval moet dan een eerste termijn op 1-11 ontvangen zijn.

En eventuele boetes nav gele of rode kaarten dienen door spelers zelf betaald te worden aan ZU’11.

1.3 Scheidsrechters nodig, en een scheidsrechterplanner voor de zaterdag

Zowel bij de jeugd als bij de senioren hebben we extra scheidsrechters nodig.

Enkele vaste krachten zijn minder beschikbaar. En elk team verwacht zaterdags een scheidsrechter op het veld te hebben staan....

Ondanks verschillende oproepen kampen we nog steeds met een tekort aan scheidsrechters en scheidsrechterplanners. We zijn daarom gedwongen om van meer teams (ouders) te vragen om (structureel) hun eigen team te fluiten. Zie de website voor de afspraken: klik hier...

Onze al jaren actieve super-vrijwilliger Eric Giessen had vorig seizoen aangegeven dit seizoen te stoppen met het indelen van de scheidsrechters.
Heeft ie al vele jaren gedaan, Eric, erg bedankt! En je helpt ons nog steeds bij vele taken en vragen.

Nu zoeken we twee mensen die hier ondersteuning bij kunnen geven. En dus voorafgaand aan een wedstrijdweekend de indeling van scheidsrechters willen opstellen. Mocht je hier bij willen helpen dan mag je mij een mail sturen, of aan je afdelingsleider.

 

2.    Senioren

2.1    Bericht zondag heren selectie

Onze zondagselectie heren is dit seizoen op eigen verzoek al op 1 augustus gestart met trainingen, onder leiding van coach/trainer Michel Blokker.
Eind augustus hebben ze enkele oefenwedstrijden gespeeld, op 3 september de eerste bekerwedstrijd die jammergenoeg met 0-3 verloren werd, maar met zo nu en dan heel fraai veldvoetbal.

Afgelopen zondag heeft ons 1e de eerste drie punten binnengehaald, uit tegen DWSV. Ons 2e speelde thuis 2-2 gelijk tegen Soest.

2.2    "Nederlaag-toernooi" ter ere van Willem Versteeg

Vorig seizoen is oud-keeper Willem Versteeg overleden. Willem is de broer van Ton Versteeg die nog steeds zeer betrokken is bij het reilen en zeilen van onze vereniging, een heel goede "Vriend van ZU'11".

Ter nagedachtenis zal een "nederlaag-toernooi" georganiseerd worden waarbij elke 1e dinsdag van de maand een tegenstander ons Heren Zondag 1 probeert te verlaan. Het team dat ons uiteindelijk de grootste nederlaag toebrengt heeft gewonnen :-)

Bij de eerste wedstrijd zullen de zonen van Willem, Piet en Tony, de aftrap verzorgen.

 

3.    Zaal

3.1    31 teams

Voor de zaalteams is de wedstrijdzaken app geen nieuws, hebben ze afgelopen seizoen ook al gebruikt.

Vorige week zijn ze gestart met de eerste wedstrijden voor de KNVB-beker.
Het is Eef Walgaard weer gelukt om met de beperkte zaalcapaciteit een extra team in te passen, 31 teams hebben we dit seizoen!!

 

4.    Jeugd

4.1    Grote Club Actie

Op zaterdag 16 september start de landelijke Grote Clubactie. Zwaluwen Utrecht 1911 doet dit jaar met de voetbalafdeling ook weer mee.
Vanaf die dag gaan de kinderen langs de deuren om inkomsten op te halen voor de club. Per verkocht lot van 3 euro is € 2,40 voor de club. Van de opbrengst kunnen leuke activiteiten worden georganiseerd.

Op zaterdag 9 en 16 september kunnen de lotenboekjes per team worden opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat. De loten kunnen tot 1 november worden verkocht. De boekjes kunnen worden ingeleverd op het wedstrijdsecretariaat.

Voor de verkopende kinderen en teams zijn er via Zwaluwen kaartjes voor FC Utrecht te winnen.

Geen kinderen aan de deur gehad en je wilt de club toch steunen? Dat kan via http://clubactie.nl/actie/ZwaluwenUtrecht Via deze link is het mogelijk om vanaf 16 september loten te kopen.

We hopen op een mooie opbrengst!

Anne-Marie, Jolanda en Rianne
Voor vragen: mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4.2    Leuke activiteiten in het nieuwe seizoen

En waar willen we dat opgehaalde geld aan besteden?
Zoals ieder jaar willen we voor de jeugdafdeling van ZU1911 weer een aantal leuke activiteiten organiseren. We hebben vanuit de begroting geld beschikbaar, maar nog niet overal de mensen om het te organiseren.
Willen teambegeleiders in jullie teams vragen wie aan de slag wil met een van de volgende activiteiten?

- Sinterklaasfeest
- FIFA-tournament
- Zaaltoernooi pupillen
- Feest/activiteit junioren
- Vrijwilligersborrel
- Pinkstertoernooi

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Josien Kuiper van de activiteitencommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het zou leuk zijn als we al deze activiteiten van de grond krijgen!

4.3    Nieuwe wedstrijdvormen O8 en O9

Zoals eerder gemeld heeft de KNVB voor de jongste officiële KNVB competities andere wedstrijdvormen bepaald, en op zaterdag 2-9 hebben de jongens en meiden de eerste wedstrijden nieuwe stijl gevoetbald.

Op een kwart veld, en met een spelbegeleider ipv een scheidsrechter.
Volgende week ontvangen we hier ook vier nieuwe doelen voor, betaald door onze "Vrienden van ZU1911", volgend seizoen nog vier nieuwe doelen omdat dan ook de spelvormen bij O10 en O11 gaan wijzigen.

Voor spelbegeleiders heeft Alwie Bos een oproep op onze site geplaatst: klik hier...

 

5.   Dames-meidenvoetbal

5.1 Nederland kampioen

Het zal niemand ontgaan zijn, onze beste Nederlandse voetbalsters zijn Europees kampioen geworden deze zomer.
Nu nog zonder speelsters die hun jeugdopleiding bij ZU1911 hebben genoten...

Daar gaat onze nieuw bestuurslid Edwin Coenen samen met Jannis Mitropoulos komende jaren verandering in brengen!

5.2 Oproep Dames 30+

Aan alle vrouwen van ZwaluwenUtrecht1911

De KNVB zou graag een nieuwe competitie opzetten in de regio Utrecht.
Het gaat om een pilotcompetitie om samen met een aantal verenigingen 1 keer per 2 weken op vrijdagavond competitie te spelen.
De speelduur is 2 x 30 minuten.

Als er voldoende interesse bestaat willlen wij als club hier graag aan meedoen. Het gaat al van start, vanaf eind september/begin oktober. Als je geïnteresseerd bent om hieraan deel te nemen kun je een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mocht je vragen/opmerkingen hebben, of een idee voor de volgende nieuwsbrief dan hoor/lees ik dat graag.

Veel plezier, en met vriendelijke groet,

Ton Wesseling