Afspraken m.b.t. scheidsrechters voor jeugdteams (per 6/9/2017):

  • JO19 tm JO13-1, MO19-1 en MO17-1 krijgen in principe een scheidsrechter toegewezen vanuit de scheidsrechterspool. Als tegenprestatie leveren ze zelf een ouder of speler voor het fluiten van een wedstrijd op dezelfde zaterdag (doorgaans Wedstrijden van MO15-MO13 en JO13-JO12).
  • MO15, MO13, JO13 (behalve JO13-1), JO12 krijgen zo mogelijk een ouder/speler van een ouder team toegewezen als scheidsrechter. Mocht daar een knelpunt zijn dan moet een ouder van het team zelf fluiten.
  • O11-O8 teams moeten zelf zorgen voor een scheidsrechter (ouder).

    We zouden graag  - ook voor de jongere teams - een systeem van 'team fluit team' willen gaan hanteren, zodat je in elk geval niet het team van je eigen kind hoeft te fluiten. Nog mooier zou het zijn als we daarbij veel meer oudere jeugdspelers als scheidsrechter zouden kunnen gaan inzetten, met uiteraard de benodigde begeleiding en opleiding.
    Dit lukt echter alleen als we een aantal vrijwilligers hebben om zo'n aanpak in gang te zetten en te coördineren. Zo lang die er niet zijn, zullen we daarom bovenstaande regels hanteren.

    NB als er ouders of jeugdspelers zijn die (vaker) willen fluiten, is dat natuurlijk altijd zeer behulpzaam (in welk systeem ook). We kunnen vanuit de club scheidrechterscursussen vergoeden of bij voldoende belangstelling iets organiseren bij Zwaluwen Utrecht 1911 zelf. Als er ouders of spelers zijn die dat willen, geef dit dan svp door via de afdelingscoördinator.