Vrijdag 5 januari is het Oliebollen en Appelflappen toernooi gespeeld. Het was al weer een paar jaar geleden dat we voor het laatst een mannentoernooi hadden, maar gelukkig hebben Michael van Es en Jorrit Hansen de traditie nieuw leven ingeblazen! En ze hebben toegezegd dat ze de traditie volgend jaar willen doorzetten. Hulde!

Het toernooi was druk bezet met 11 Zwaluwen teams en een gastteam van BZVV. Na de poulefase speelde elk team nog "een finale". Er werd gestreden in twee categorieƫn, zodat er ook twee bekers te winnen waren. Uiteindelijk won team 16 van Tom Blankendaal de Appelflappenbokaal en BZVV1 de Oliebollenbokaal.

BZVV1 won na een geweldige strijd tegen team 5 van ZU1911. Na verlenging moesten penalties de beslissing brengen. Team 5 met broer en zus Victor en Sophie Ouwehand schoten keer op keer raak, maar 1 misser was uiteindelijk fataal.

Het toernooi kende een kleine opbrengst en die komt ten goede van stichting YEAH, Youth Education and Health.

Al met al een prima start van de tweede helft van het zaalvoetbalseizoen, enkele leerpuntjes voor volgend jaar en weer een bewijs dat zaalvoetbal leeft, zeker bij Zwaluwen Utrecht met zijn 31 teams!

Check Facebook voor de foto's en video's. En op naar het vrouwentoernooi op zaterdagmiddag 27 januari in Nieuw Welgelegen. 

facebook groepfacebook pagina