A- of B-categorie?

Het is goed om te weten dat teams in een van de onderstaande categorieën vallen

A-categorie hier vallen de volgende teams onder:

mannen veldvoetbal standaard topklasse t/m de 6e klasse

mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse t/m de reserve 3e klasse

vrouwen veldvoetbal eredivisie t/m 3e klasse

O19 tot en met O14 junioren eredivisie t/m de 1e klasse

O13 en O12 pupillen 1e divisie t/m hoofdklasse

B-categorie hier vallen de volgende teams onder:

De elftallen/teams die spelen in de overige klassen, inclusief alle meisjes junioren/pupillen die uitkomen in de meisjescompetitie.

 

 

Voor wedstrijden die door de KNVB zijn gepland geldt het uitgangspunt: de wedstrijden worden op het geplande tijdstip en dag gespeeld.

We zijn zeer terughoudend om in een vastgesteld wedstrijdprogramma nog wijzigingen aan te brengen, vanwege het vele werk dat het met zich meebrengt. Mocht de noodzaak er zijn dan gaat dit volgens onderstaande de onderstaande procedures. De wedstrijdsecretaris neemt uiteindelijk het besluit om hier aan mee te werken, eventueel in overleg met het bestuur.

 

Thuiswedstrijden

 

Tijdswijzigingen

Het willen wijzigen van de aanvangstijd van een wedstrijd.

Is dit meer dan 8 dagen voor de speeldag dan kun je een verzoek doen aan het wedstrijdsecretariaat. Doe je een verzoek met 8 of minder voor de speeldag dan moet de tegenstander instemmen met de tijdswijziging. Daarnaast is van belang of er in het programma van de betreffende speeldag ruimte is om de wedstrijd op een ander tijdstip te spelen.

 

Voor zondagavond:

Is het verzoek voor het aankomende weekend en heeft dit geen invloed op de andere thuiswedstrijden dan kan het verzoek worden ingediend bij de wedstrijdsecretaris.

Na zondagavond:

Als hiervoor met daarbij aangevuld dat het verzoek eerst gericht wordt aan de scheidsrechterscoördinator, voordat het verzoek aan de wedstrijdsecretaris gedaan wordt. De scheidsrechterscoördinator bepaalt of dit kan. Kan het dan stuurt hij het verzoek door aan de wedstrijdsecretaris met zijn fiat.

 

 

 

Verplaatsen wedstrijd

Als je een wedstrijd om welke reden dan ook wilt verplaatsen dan moet je in overleg gaan met je tegenstander om te kijken of zij de wedstrijd op een ander moment kunnen en willen spelen.

 

De wedstrijdsecretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan je helpen aan de contactgegevens van de tegenstander.

Een team dat uitkomt in de B-categorie en een wedstrijd wil verplaatsen kan deze wedstrijd zowel voor als na de geplande wedstrijddag spelen. Als het om een thuiswedstrijd gaat dan zal onze wedstrijdsecretaris kunnen aangeven wat de mogelijkheden zijn. Let wel, doordeweeks hebben we thuis geen mogelijkheden om een wedstrijd in te halen als gevolg van de bezetting van de velden door het volle trainingsprogramma. Alleen in hoge uitzondering (kampioens- /degradatiewedstrijden of bekerwedstrijden) maken we een uitzondering en kijken we wat er eventueel mogelijk is.

Teams t/m O11 jaar die op een half veld spelen kunnen wel tijdens hun eigen trainingstijd een wedstrijd inhalen aangezien ze hiermee geen andere teams hinderen. Wees er dan wel bewust van dat de accommodatie gesloten is. Dus er zijn geen kleedkamers beschikbaar en het clubhuis is dicht. Het thuisteam zal waarschijnlijk zelf een scheidsrechter moeten regelen, een bal regelen enz. Ook in dit geval altijd de wedstrijdsecretaris informeren! Het bestuur zal er namelijk toestemming voor moeten verlenen.

Teams die uitkomen in de A-categorie kunnen ook wedstrijden vooruit spelen of verplaatsen. Omdat deze competities gezien de promotie/degradatieregeling altijd uitgespeeld dienen te worden zijn hier de mogelijkheden beperkter. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de wedstrijdsecretaris.

De snipperdag regeling van voorgaande jaren bestaat niet meer. 

 

Uitwedstrijden

Wedstrijden die worden afgelast

De KNVB zal wanneer de ruimte er is een afgelaste wedstrijd opnieuw inplannen. In de praktijk blijkt dit voor de B-categorie niet altijd mogelijk. Wacht even af of dit automatisch gebeurt, zo niet, zie boven “verplaatsen naar een andere dag”.

 

Wijzigingen op verzoek van de tegenstander

 Gelden eigenlijk dezelfde punten als al het bovenstaande. Met dat verschil dat de tegenstander actie moet ondernemen naar de KNVB voor hun thuiswedstrijden