Beste (ouder van een) speler van Zwaluwen Utrecht 1911

Op zaterdag 15 september gaat de Grote Clubactie 2018 van start.  

De Clubactie is een loterij voor verenigingen. Een lot kost 3 euro en daarvan is 2,40 euro direct voor de kas van de vereniging.  

De extra inkomsten kan Zwaluwen Utrecht goed gebruiken, bijvoorbeeld voor aanschaf van nieuw materiaal of het organiseren van leuke extra activiteiten. Vorig jaar heeft de actie bijna 3.000 euro opgebracht, een mooi bedrag! 

Via jullie coach of trainer krijgen jullie voor de start van de Clubactie een verkoopboekje. Hierbij zit een brief met een uitgebreide uitleg.

Hiermee kunnen jullie langs grootouders, ooms, tantes, buren, kennissen en andere bekenden gaan. De verkoopboekjes bevatten een eenmalige machtiging voor het afschrijven van het opgegeven bedrag (€ 3,- voor één lot, € 6,- voor twee loten etc.). De koper ontvangt het lotnummer op het bankafschrift. Na afloop kunnen jullie de boekjes weer inleveren bij de coach.

Je eigen actiepagina

Je kunt niet alleen via het lotenboekje verkopen, maar het is nu ook mogelijk om online je eigen actiepagina te maken. Handig als je een oom in Australië hebt en een tante in Friesland. Zo kunnen ze op een eenvoudige manier toch loten van je kopen.

Voor het kunnen maken van een persoonlijke actiepagina hebben wij als commissie jouw e-mailadres (of dat van je ouders) nodig. Op die manier kunnen we jou een mail sturen zodat je je eigen actiepagina kunt inrichten. Wil je dat? Stuur dan voor 12 september een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Belangrijke data voor de Grote Clubactie:

15 september: start van de verkoop van loten (eerder mag niet)

20 oktober: uiterste inleverdata van de verkoopboekjes bij de coördinatoren (datum staat ook in de begeleidende brief bij het verkooppakket)

12 december: trekking loterij (de hoofdprijs is € 100.000)

Wij hopen vast op jullie enthousiaste medewerking! 

Jeanette Velis, Jolanda Jansen, Rianne Muller en Anne-Marie van Rijn 

Teamindelingen: klik hier....

 

Jeugdspelers begeleiden als trainer of coach betekent veel meer dan ze alleen de kunst van het voetbalspel bijbrengen. Je bent voor een aantal uren in de week begeleider van een groep kinderen, waarin je inspanning en ontspanning probeert te combineren. Om op een goede, positieve en op ontwikeling gerichte manier met het team en de individuele spelers om te gaan in niet altijd eenvoudig.
 
Bij Zwaluwen Utrecht 1911 willen we onze trainers hier graag bij ondersteunen. In samenwerking met De Sportpedagoog starten we een traject speciaal voor trainers van onze pupillen (JO8 - JO12 en MO9 - MO13). Dit is geen eenmalige workshop, maar een programma tot het einde van het seizoen waarbij de nadruk ligt op de praktijk. 
 
Onder de noemer "Wat zijn de succesfactoren in het gedrag van trainers en coaches bij het creëren van een plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat"? zal sportpedagoog Jan-Pieter Tuininga de deelnemende trainers en coaches intensief begeleiden. Deze inzichten zijn Structureren, Stimuleren, Individueel aandacht geven en Regie overdragen.
 
Het concept programma ziet er als volgt uit:
 • 23 november: Kick off, waarbij Jan Pieter ons meeneemt in de 4 inzichten
 • 24 november tot aan de winterstop: observatie en actieve begeleiding bij trainingen
 • Winterstop: Workshop, met eerste bevindingen en leerdoelen voor het voorjaar
 • Voorjaarscompetitie: observatie en actieve begeleiding bij trainingen
 • Afsluitende workshop
Edwin Coenen is contactpersoon voor zowel de jongens- als meidenteams. Trainers die geïnteresseerd zijn kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Doen!

Zwaluwen wil graag de mogelijkheid bekijken om een huiswerkklas op te zetten voor de jeugdleden. Dat zou betekenen dat de jeugdleden (vanaf groep 8) de mogelijkheid hebben om bij Zwaluwen te leren en hun huiswerk te maken. We willen middels deze enquete graag peilen onder de ouders van onze jeugdleden of hier interesse voor is.

Afspraken m.b.t. scheidsrechters voor jeugdteams (per 6/9/2017):

 • JO19 tm JO13-1, MO19-1 en MO17-1 krijgen in principe een scheidsrechter toegewezen vanuit de scheidsrechterspool. Als tegenprestatie leveren ze zelf een ouder of speler voor het fluiten van een wedstrijd op dezelfde zaterdag (doorgaans Wedstrijden van MO15-MO13 en JO13-JO12).
 • MO15, MO13, JO13 (behalve JO13-1), JO12 krijgen zo mogelijk een ouder/speler van een ouder team toegewezen als scheidsrechter. Mocht daar een knelpunt zijn dan moet een ouder van het team zelf fluiten.
 • O11-O8 teams moeten zelf zorgen voor een scheidsrechter (ouder).

  We zouden graag  - ook voor de jongere teams - een systeem van 'team fluit team' willen gaan hanteren, zodat je in elk geval niet het team van je eigen kind hoeft te fluiten. Nog mooier zou het zijn als we daarbij veel meer oudere jeugdspelers als scheidsrechter zouden kunnen gaan inzetten, met uiteraard de benodigde begeleiding en opleiding.
  Dit lukt echter alleen als we een aantal vrijwilligers hebben om zo'n aanpak in gang te zetten en te coördineren. Zo lang die er niet zijn, zullen we daarom bovenstaande regels hanteren.

  NB als er ouders of jeugdspelers zijn die (vaker) willen fluiten, is dat natuurlijk altijd zeer behulpzaam (in welk systeem ook). We kunnen vanuit de club scheidrechterscursussen vergoeden of bij voldoende belangstelling iets organiseren bij Zwaluwen Utrecht 1911 zelf. Als er ouders of spelers zijn die dat willen, geef dit dan svp door via de afdelingscoördinator.